Évértékelő

2018.01.23. 17:31

Több mint kétszázezer látogató az MMK-ban

Sikeres évet zárt tavaly az MMK, amely az idei évre is számos izgalmas programmal készült

Szabó Szabolcs

muzsikás Fotó: ZsE

Gazdag a múlt évi merítés, ha a Munkásművelődési Központ tavalyi rendezvényeit vesszük sorra. Kováts Rózsával, az intézmény igazgatójával beszélgettünk.

A város egyik jelentős kulturális pillére az MMK, amely a tavaly is számos rendezvénynek adott otthont. Milyen évet zárt az intézmény?

- A napokban készítettük el az elmúlt év statisztikáját. Ez alapján 616 rendezvényünk volt a 2017-es évben, és több mint 218 ezer látogatott el a Munkásművelődési Központba. Ez kereken 20 ezer fővel több mint a 2016-os évben. Örömteli, hogy kisközösségeink száma is emelkedett. Látványos tendencia, hogy megnőtt az érdeklődés az egészségmegtartó, életmódjellegű programok iránt. E kezdeményezéseket is támogatjuk és helyet adunk azoknak. Büszke vagyok rá, hogy öt könyvbemutatónk is volt, így jelentős szerepet tudtunk vállalni a város irodalmi-kulturális életében. Az utóbbi években tudatosan dolgoztunk annak érdekében, hogy jelentős kiállítóhely váljon az MMK Galériájából, ennek eredménye, hogy tavaly 16 tárlatnak adtunk helyet, a többi között olyan nívós, országos érdeklődést is kiváltó tárlatnak, mint paksi Gastroblues Fesztivál történetét feldolgozó gyűjtemény. Ez egy nemzetközi vándorkiállítás, amely az MMK-ból indult el. A Vasas Táncegyüttes valóban színvonalas jubileumi gálaműsora ténylegesen nagy figyelmet kapott, ám emellett is volt több országos kitekintésű rendezvényünk. Csak példaként említeném a Király Sakk Kupát, vagy a népszerű, több száz résztvevőt vonzó tánctalálkozóinkat. Fontos kiemelni, hogy köszönettel tartozunk fenntartónknak, a város önkormányzatának, amely évről évre támogatja terveinket, elképzeléseinknek.

Számos színházi produkció is helyett kapott a ház műsorkínálatában.

- Sikerült beindítanunk a szabadtéri színházunkat, amely sok érdeklődőt vonzott. Elindítottuk a középiskolás korosztály számára a „kötelező olvasmányunk” sorozatunkat is. Úgy vélem, a Bartók színház kiemelkedő munkája mellett is van egy olyan kínálat, amellyel érdemes megszólítani a dunaújvárosi közönséget. Ennek szellemében helyet adunk könnyedebb, ám minőségi zenés darabok, vígjátékoknak, operett előadásoknak. A látogatottsági adatok is azt bizonyítják, hogy minderre van valós igény.

Milyen programokkal készül az intézmény az idei esztendőre?

- Építkezünk tovább. Tavaly hatalmas sikert hozott a retró-vetélkedő sorozatunk, amelyre hónapokon át készültünk, de meg is lett az eredménye, hiszen az ’50-’60-’70-es éveiben járó korosztályok láthatóan élveztek az ilyenfajta szellemi kihívást. A már megszokott nagy rendezvényeink mellett további számos meglepetéssel is készülünk. Továbbra is figyelemmel követjük és támogatjuk majd kisközösségeink rendezvényeit, valamint erősíteni kívánjuk az előadásokat, az ismeretterjesztést és a tudásátadást, hiszen ez is feladatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában