Kultúra

2017.04.04. 18:30

Valahol Európában - Gyermekszereplőkkel kezdődtek meg a próbák

Bár csak néhány sort töltöttek meg hétfőn délután a Bartók nagytermében, mégis emlékezetes marad sokak számára ez a nap.

Balla Tibor

Ugyanis szépszámú dunaújvárosi és környékbeli fiatal számára ez az első lehetőség, hogy egy formátumos musicalben fellépjen a Bartók színpadán. Elkezdődött a Radványi Géza azonos című filmje alapján készült musical, a Valahol Európában próbafolyamata. Igaz, az eredetileg tervezetthez képest némi csúszással, ami vélhetően annak is tulajdonítható, hogy a szereplőket is kiválasztó Horváth Patrícia helyett a rendezői pálcát Őze Áron vette a kezébe.

Őze Áron, az előadás rendezője bemutatta a gyerekszereplőket és a felnőtt színészeket egymásnak. Mellette jobbkeze, Palkó Panka rendezőasszisztens

Az olvasópróbán kihirdették a végleges szereposztást is. Eszerint Simon Pétert nálunk Dunai Tamás játssza, az Egyenruhás Jegercsik Csaba, a Tanító Kiss Attila, a Sofőr Fritz Attila, a Hosszú Juhász Levente, Éva Deák Fruzsina és Pataki Zsófia, a Ficsúr Jakoda Benedek és Bágyi Márton, Kuksi Gebei Gellért, Bara Norbert és Kovács Bálint, a Szeplős Jámbor Benedek, a Csóró Czuppon Péter és Szűcs Bátor, Sutyi Túróczi Gergő és Kardos Máté, a Professzor Jámbor Lili és Moravecz Márton, Pötyi Acsádi Alíz és Túróczi Csenge, a Levente oktató Jilling Ottó és Tillinger Donát, a Tróger pedig Rostási Ádám lesz a darabban.

Nagy volt az izgalom a próbakezdés előtt, a gyerekeknek és szüleiknek is egy új helyzetet jelentett
Fotó: Ady Géza

A látványt Kovács Yvette Alida jegyzi, a zenei felkészülésért Kurucz Gergely felel, a játékmesteri feladatokat Csadi Zoltán látja el, a koreográfus Hernicz Albert lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!