Kultúra

2016.12.28. 15:55

Örömöt adni - Kőbányai Ágnes, a tehetséges fiatal muzsikus

Előszállás - Ihletett, derűs hangvételű játékával ismét elvarázsolta az előszállási Irodalmi Kávéház és az ottani Idősek Otthonának közönségét. Kőbányai Ágnes a fuvolajátékával tette szebbé az igényes műsorra érkezők estéjét.

Balogh Tamás

Kőbányai Ágnes, a muzsikusként is ígéretes pálya előtt álló ifjú hölgy Dunaföldváron él, de már harmadik éve szívesen látott visszatérő fellépője az előszállási Irodalmi Kávéház eseményeinek is.

Jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem másodéves hallgatója angol-francia szakon. A legutóbbi sikeres fellépése után beszélgettünk vele.

Kőbányai Ágnes sokakat elvarázsolt már fuvolajátékával  Fotó: A szerző

- Két fellépésünk volt Előszálláson december huszonharmadika estéjén. Az első az Idősek Otthonában zajlott le, ahol ismét nagy szeretettel fogadtak bennünket. Megható volt látni, hogy milyen nagy örömöt tudtunk nekik szerezni. A programban a karácsonyi alkalomhoz illő dallamokat játszottam, például Schubertet és Csajkovszkijt. Erre a fellépésünkre nem sok időm volt ráhangolódni, de nekem is nagy örömöt okozott és feltöltődést jelentett. Igaz, hogy szűkösen voltunk, a közönség szempontjából kicsi volt a hely, de nagyon kedves volt a cukrászda tulajdonosa, hogy befogadott bennünket. Többen is szerettek volna eljönni. Nekem is agyon jó visszajelzés, hogy ennyien érdeklődnek a fuvola, a karácsonyi versek és a dalok iránt is. Látható módon szerették az összeállításunkat, és nagyon tetszett nekik a műsorunk - fogalmazott lapunknak a tehetséges ifjú muzsikus, aki jövőbeli terveiről is beszélt:

- Több, mint tíz éve fuvolázok. Jelenleg magántanárnál tanulok, és több zenekar mellett a Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekarnak is tagja vagyok. A terveim szerint az ELTE-n az angol-francia tanár szakot mindenképpen elvégzem. A fordítás, továbbá az idegenvezetés is nagyon érdekel. Ezek mellett a zenei pálya is, amelyen szintén egy hivatalos végzettség a célom. Pillanatnyilag még nem tudom, hogy melyiket válasszam igazán.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!