Kultúra

2015.01.11. 19:40

Évindító gálakoncert

Dunaújváros - Emlékezetes zenei élménnyel ajándékozta meg közönségét az Újévi Gálakoncert.

Szabó Szabolcs

A Szonáta Zeneművészeti Alapítvány és a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében vasárnap este ötödik alkalommal jelentkezett az Újévi Koncert a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.

A Sándor Frigyes Zeneiskola vonószenekara is remekelt a vasárnap este a Bartókban rendezett gálakoncerten
Fotó: Zsedrovits Enikő

A rendezvény fővédnökének, Cserna Gábornak, Dunaújváros polgármesterének köszöntőjében elhangzott, hogy a színvonalas komolyzenei gála pedagógiai célokat is szolgál, hiszen a város zeneiskolájának tehetséges növendékei a színpadon is megtapasztalhatják, hogy kitartó munkával milyen kiváló eredményeket lehet elérni. Moravecz Attila a zeneiskola igazgatója beszédében kiemelte: az intézmény egyik küldetése, hogy megismertesse a komolyzene értékeit a lakossággal. A gála első felében a zeneiskola tanárai és diákjai szórakoztatták a közönséget, majd két világhírű zenész, Orosz Zoltán harmonikaművész és Horváth Kornél Kossuth-díjas ütőhangszeres Repülő kezek című műsora hangzott el.

Burkovics Márton

Ismét remek zenei élménnyel ajándékozta meg közönségét a hagyományos újévi gálakoncert a Bartókban. A zeneiskola tanárai és növendékei mellett két világsztár is színpadra lépett.

A zeneiskola harmonikaegyüttese

A hagyományoknak megfelelően a vasárnap esti gála első felében a helyi Sándor Frigyes Zeneiskola tanárai és növendékei léptek fel:

A vonószenekar (vezényelt Pomposné Zelena Erzsébet), fúvószenekar (vezényelt: Murányi József), harmonika zenekar (vezényelt: Mészáros Melinda), fafúvós együttes (művészeti vezető: Tótin István), valamint Dőr Gabriella és Matolcsi Katalin (zongora), Burkovics Márton (klarinét), és a Tótin István, Tótin Szilvia, Tótin Katalin alkotta trió. Az est második felében pedig ezúttal is két, nemzetközileg is elismert művész emlékezetes közös produkcióját élvezhette a Bartók közönsége.


Nagy tapsot kapott a zeneiskola fúvószenekara is

A késő este kezdődő koncerten Orosz Zoltán harmonikaművész és Horváth Kornél Kossuth-díjas ütőhangszeres Repülő kezek címmel jelentkező fellépése felejthetetlen zenei élménnyel ajándékozta meg az érdeklődőket.

Orosz Zoltán és Horváth Kornél kettőse – azaz a Repülő kezek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!