Kultúra

2012.08.17. 05:01

Hattyúhad és a pankrátorok - Rendhagyó kísérlet az uszodában

Dunaújváros - Újabb profillal bővül a Fabó Éva Sportuszoda kínálata. Ezúttal táncosok és színházasok a medencében.

Szabó Szabolcs

Traktorgumibelsőn és műanyag flakonon érkező hattyúk, pankrátorként nyomuló macsók és jó pár remek ötlet, akár így is bemutathatnánk azt a bátran rendhagyónak nevezhető vízre szállt mozgásszínházat, amely csütörtök délelőtt debütált a Fabó Éva Sportuszoda úgynevezett 90-es medencéjében.

Az uszoda személyzete az utóbbi évtizedekben már sokmindent láthatott, hiszen volt itt több száz fős fogadás, Quimby koncert, és egyéb "sátoros ünnep" is, ám, hogy táncosok kavarják fel a feszített víztükröt, arra még nem akadt példa. Egészen csütörtökig.

Mint Tóth Bogitól, a Bartók táncszínházának művészétől és az ősbemutató koreográfusától megtudtuk, a nem éppen mindennapi vízre szállás ötlete Kalácska Gábor fejéből pattant ki. Gábor egyébiránt a látványtervező, a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatója, a Bartók több darabjának is díszlettervezője.

Szóval Kalácska Gábor kitalálta, hogy vízre teszi a színházat és ehhez talált kiváló partnereket is. A már említett koreográfus mellett a No Control Dance Group tagjai is beszálltak, így elkezdődhetett a nem mindennapi munka.

A Hattyúk tava című darabot csütörtökön az erre a produkcióra alakult H2Orfeum előadásában láthatta az uszodai lelátó felét megtöltő és láthatóan remekül szórakozó közönség.

Az alapképlet persze itt is a hagyományos elemekkel dolgozott. Két fiatal macsó küzdött, pankrátori erényeket is csillogtatva a szépen elfedett traktorgumibelsőn érkező hattyúkért. Ez lett mindkettőjük veszte, ám reméljük a vizes kaland folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!