Külföld

2012.03.29. 20:55

Kilátástalan helyzetük miatt gyújtották fel magukat

Egy marokkói felgyújtotta magát csütörtökön Veronában, mert hónapok óta nem kapott fizetést, egy olasz üzletember szerdán jutott ugyanerre az elhatározásra, miután az adóhivatal elutasította fellebbezését.

MTI/Reuters

A 27 éves építőipari vendégmunkás benzinnel locsolta le és lobbantotta lángra magát a veronai városháza előtt - közölte a rendőrség. A férfi utóbb elmondta, hogy négy hónapja nem kapja meg fizetését és elfogyott a pénze. Égési sérülésekkel szállították kórházba.

Egy 58 éves üzletember Bologna közelében egy adóhivatal előtt gyújtotta fel magát autójában, mert hiába fellebbezte meg állítólagos több ezer eurós adóhátralékát. Őt is kórházban ápolják súlyos égési sérülésekkel.

Mario Monti szakértői kormánya hadat üzent az ország lesújtó adófizetési moráljának, a hatóságok becslése szerint az államot évente 120 milliárd euróval (mintegy 35000 milliárd forinttal) károsítják meg az adócsalók.

A szakszervezetek szerint a megszorító intézkedések, köztük az adóemelések, nyugdíjcsökkentések és az állami kiadások lefaragása aránytalanul sújtják a kisembereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!