Külföld

2011.05.10. 09:19

Al-Kaida: Washington hamis felvételt tett közzé bin Ladenről

Egy iszlamista honlapon az Al-Kaida nevében feltett video azzal vádolja az Egyesült Államokat, hogy hamisított az az amerikai hatóságok által közzétett videofelvétel, amelyen a megöregedett Oszama bin Laden televíziót néz.

MTI

„Ébernek kell lennünk, Amerika hazudik” – állítja a Sumuk al-Iszlám nevű honlap, amelyen rendszeresen láthatók az al-Kaida terrorhálózat üzenetei.
    
Az internetes oldalra kedden feltöltött videót úgy mutatták be, mint az arab és külföldi média által sugárzott videofelvételre adott választ. A képkockákon Oszama bin Laden saját magáról készült felvételeket néz a televízióban.
    
A video szerint világosan kivehetőek a különbségek a fül és a szem tájékán az al-Kaida főnöke és a felvételen látható őszszakállas férfi között. Az Egyesült Államok korábban azt közölte, hogy az amerikai különleges erők elkoboztak a május 2-i támadás során öt videofelvételt és több dokumentumot Oszama bin Laden abbotábádi házában, ahol megölték a terrorista vezért.
    
Az egyik videón Oszama bin Laden látható, fehér szakállal és fekete sapkában, amint műholdas televíziót néz. A földön ülve távkapcsolóval váltogatja a csatornákat és megáll azoknál, amelyeken saját maga látható.
    
A Sumuk al-Iszlámon látható videofelvétel szerint bin Laden halála ellenére a „a szent háború az utolsó ítélet napjáig folytatódik”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!