Külföld

2009.07.11. 11:25

Pamplonai bikafuttatás - Újabb sérültek a kórházban - Megdöbbentő fotókkal!

Pamplona - Az előző napi tragikus haláleset ellenére szombaton ismét százak gyűltek össze az észak-spanyolországi Pamplonában, a San Fermin-fesztivál keretében hagyományosan megrendezett bikafuttatásra.

MTI


A bikafuttatásban megsebesült férfit szállítanak el a helyszínről a San Fermin fesztivál ötödik bikafuttatásán Pamplonában 2009. július 11-én
(MTI/EPA/Jim Hollander)

A nyolcnapos fesztivál ötödik napján rendezett futtatás során 61-en könnyebben megsérültek, hét embert kórházba szállítottak, de a bikák ezúttal senkit sem ökleltek fel.

Egy ír férfi szembekerült ugyan egy társaitól lemaradt bikával, de szerencséjére az állat nem öklelte fel, csak meghempergette a földön. A vakmerő résztvevő nagy könnyelműségről tett tanúságot, mert megpróbálta a szarvánál megragadni a 600 kilós állatot. 
    
Az eset ugyanott történt, ahol pénteken egy bika halálosan megsebesítette a 27 éves spanyol Daniel Jimenót. Ez volt az első halálos baleset a pamplonai bikafuttatások történetében 1995 óta, amikor egy bika egy 22 éves amerikai férfit, Matthew Tassiót öklelt fel halálosan.
    
A pamplonai kórház szóvivője szerint a szombaton oda beszállítottak könnyebb fejsérüléseket szenvedtek. 
    
Az idei, július 14-ig tartó fesztiválon minden reggel hat bikát hajtanak át az óváros utcáin az arénáig, ahol este torreádorok végeznek velük. 

A résztvevők a bikák előtt futva teszik meg a 825 méteres távot. A fesztivál Ernest Hemingway Fiesta, a nap is felkel című 1926-os regénye nyomán vált világszerte híressé.


Ájultan fekszik a földön egy férfi, miután fellökte egy fiatal bika a San Fermin fesztivál ötödik bikafuttatásán Pamplonában 2009. július 11-én
(MTI/AP/Daniel Ochoa de Olza)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!