Külföld

2009.04.19. 08:19

Elfogták az ETA feltételezett katonai vezetőjét

Franciaország - Elfogták szombaton Franciaország délnyugati részén a Baszkföld Haza és Szabadság (ETA) szakadár fegyveres szervezet feltételezett katonai vezetőjét.

nincs nev

Több spanyol tömegtájékoztatási eszköz jelentés szerint Jurdan Martitegi két társával együtt Perpignan környékén került rendőrkézre a francia és a spanyol biztonsági szervek összehangolt akciójának az eredményeként. Az ETA-tagok elfogását Baltasar Garzón spanyol vizsgálóbíró szervezte meg. A terrorizmus ellen kíméletlen harcot vívó jogász a spanyol nép számára nagyon jó hírnek nevezte a három férfi letartóztatását. 

A francia belügyminisztérium ugyancsak beszámolt három ETA-aktivista elfogásáról, de a tárca azt nem erősítette meg, hogy Martitegi is köztük van. 

A spanyol belügy tárca később közölte,hogy az ibériai ország északi területeire is kiterjedt akcióban további hat ETA-tagot fogtak el.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!