A Szent Pantaleon Kórház óvintézkedéseket vezet be

Központi utasításra a kórházak – így a Szent Pantaleon Kórház is – rendkívüli intézkedéseket léptettek életbe a koronavírus járvány terjedésének lassítására és az egészségügyi ellátó kapacitás megőrzésére

pantaleon.hu

Tisztelt Lakosság! Kedves Betegeink!

Önök előtt is ismert tény, hogy egészségügyi vészhelyzet van érvényben. Központi utasításra a kórházak – így a Szent Pantaleon Kórház is – rendkívüli intézkedéseket léptettek életbe a koronavírus járvány terjedésének lassítására és az egészségügyi ellátó kapacitás megőrzésére.

A lakosságot a következő intézkedések érintik:

  • A Kórház-Rendelőintézetben átmenetileg megszűnnek a tervezhető, nem sürgős ellátások. Továbbra is elvégezzük azonban az akut ellátást és mindazon ellátási formákat, melyek halasztása akár középtávon is egészségkárosodást eredményezhet.
  • Szakrendeléseink és ambulanciáink is minimalizálják tevékenységüket, csak az akut eseteket, illetve azokat a kontroll vizsgálatokat végzik el, amelyek halasztása hátrányos egészségügyi következményekkel járhat.
  • A járóbeteg-tevékenységünket a Rendelőintézetben végezzük, ez alól kivételt képez a sürgősségi ambulancia, a traumatológiai sürgősségi ambulancia, az urológia, a kardiológia, a gasztroenterológia, a pszichiátria, a röntgen, CT és ultrahang diagnosztika, melyek az eddigi helyükön működnek. Az EKG a Rendelőintézet félemeletén fog működni. A bőrgyógyászati ellátás csütörtöki napokra korlátozódik. A tüdőszűrés és más szűrési tevékenység szünetel, a pulmonológiai szakrendelés azonban működik. Ezek az ellátási formák is hangsúlyozottan csak sürgősségi eseteket fogadnak.
  • Egyes fekvőbeteg-osztályaink összevonásra kerülnek, hogy a felszabaduló helyeken infektológiai ellátást végezhessünk. A mozgásszervi rehabilitáció nappali ellátását leállítjuk, az osztályra új beteget nem veszünk fel. A gégészet a szemészeti osztállyal közösen a IV/A. szárnyon fog működni. Az általános sebészet összevontan egy szárnyon működik. A neurológia a „D” szárny egyik oldalára költözik, a másik oldalt kijelöltük másodlagos intenzív ellátásra. A belgyógyászat az I/D. és a II/A. szárnyon működik. Az I/A. és a II/B. szárnyat infektológiai ellátásra jelöljük ki.
  • A sürgősségi osztályon tilos az átjárás. A sürgősségi és az infektológiai osztályra belépő betegek azonnal sebészi maszkot kapnak.
  • A helyi katasztrófavédelemmel felvettük a kapcsolatot, a közeljövőben a kórház sürgősségi betegfelvétele egy előszűrő sátoron keresztül valósul meg, ahol célzott kérdések és néhány egyszerű alapvizsgálat (testhő, szívfrekvencia, oxigén telítettség mérés) után megfelelő helyre irányítjuk a beteget.
  • A betegek beléptetése a kórházi főépületbe kizárólag a sürgősségi bejáratokon keresztül történik (a híd alatti, illetve az új blokk bejárata és pszichiátria). Az aulai (hídon keresztüli) bejárást megszüntetjük.
  • Mind a személyzet, mind a pácienseink közös érdeke, hogy a koronavírus fertőzés terjedését megállítsuk, az ellátó személyzet a várható esetszám növekedés idején is rendelkezésre tudjon állni, ezért nyomatékosan kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy csak rendkívül indokolt esetben vegyék igénybe a Kórház-Rendelőintézet szolgáltatásait.
  • A koronavírus járvánnyal összefüggő kérdéseikkel kapcsolatosan a kormányzati zöld számon (06-80-277-455, 06-80-277-456) és a www.koronavirus.gov.hu honlapon tájékozódhatnak.

    Kórházunkat érintő változtatásokról pedig a www.pantaleon.hu honlapon kaphatnak aktuális felvilágosítást.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!