Jégkorong

2014.10.05. 20:05

Újabb DAB-győzelem

Dunaújváros – A Dunaújvárosi Acélbikák tegnap az Érsekújvárt verték hazai pályán 2-0-ra a MOL Ligában.

Agárdy Csaba

Dab.Docler – Érsekújvár
2-0 (0-0, 2-0, 0-0)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 600 néző. Vezette: Haszonits, Wolf, Abonyi, Székely.

DAB: Kalnins – Martine, Hüffner, Zbynek (1), Azari 1, Kiss Á. (1) – Martinka, Pozsgai, Somogyi, Gröschl, Szappanos – Nagy R., Mestyán, Pavuk, Peterdi (1), Galanisz (1) – Hruby, Erdélyi, Kovács, Papp V. 1, Magosi E. Edző: Donald MacLean.

Érsekújvár: Krajcovic – Hrudik, Král, Podstavek, Dubec Marek, Polcik – Siska, Duris, Stefanka M., Cseres, Caladi – Lesko, Baron, Dubec Martin, Púchovsky, Stefanka O. Edző: Spisák Róbert.

Igaz, hogy még a bajnokság alapszakaszának is csak az elején vagyunk, de most is nyugodtan kijelenthetjük, hogy a DAB és az Érsekújvár összecsapása rangadónak számít. A legutóbbi sorozat győztese, az Érsekújvár mindenki számára kemény dió. Ebben a kiírásban a két csapat most találkozott először. Az Érsekújvár a legutolsó fordulóban csak büntetőkkel verte meg az újonc Debrecent, míg a dunaújvárosiak, ha nem is könnyedén, de legyőzték az Újpestet.



A két csapat visszafogottan kezdte a mérkőzést, senki sem akart nekiugrani a másiknak. Talán ennek is köszönhető, hogy igazán látványos játékot nem láthattak a Dunaújvárosi Jégcsarnok szurkolói. Az első harmadban nem is született gól, viszont a második játékrészben a dunaújvárosiak kétszer is betaláltak. Előbb Azari, majd Papp Viktor volt eredményes.

A harmadik harmadban az Érsekújvár mindent megtett azért, hogy megfordítsa az eredményt, többször kerültek nagy helyzetbe, de Kalnins remekül védte kapuját. Az eredmény nem változott: a dunaújvárosiak 2-0-ra nyertek.

Donald MacLean: Megmondom őszintén, keményebb összecsapásra számítottam, nem igazán értettem, miért hagyták otthon sok játékosukat a vendégek – ettől függetlenül nem volt így sem gyenge ellenfél az Érsekújvár, jól dolgoztak a zöld-fehérek, ehhez kétség sem fér. Ez persze mit sem számít, hiszen mindig az az ellenfél, aki a jégen feláll ellenünk. A lényeg számunkra a három pont, s annak is nagyon örülök, hogy a sok meccse remekül védő Kalnins nullára hozta a meccset – megérdemelte már, s negyvenegy lövést hárítani nem kis feladat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!