Jégkorong

2012.12.10. 17:06

Lengyel csapat ellen játszunk a szünetben

Dunaújváros - A GKS Katowice csapatával játszik két barátságos mérkőzést a Dab.Docler gárdája. A lengyel csapat december 14-én és 15-én, pénteken és szombaton lép jégre a dunaújvárosi jégcsarnokban.

Bobory Balázs

A december 7-i Brassó elleni mérkőzés volt az utolsó 2012-es hazai MOL Liga találkozó, ám fellélegezhet a Dab.Docler szurkolótábora, hiszen két meccset még láthatnak a jégcsarnokban. 

A Katowice csapata hosszú múltra tekint vissza: sokszoros bajnok a lengyel együttes, emellett ezüst- és bronzérmek tömkelegét szerezték meg az elmúlt évtizedekben a katowiceiek. Néhány évvel ezelőtt azonban pénzügyi problémák léptek fel, s a másodosztályba esett vissza a csapat, ahonnan csak a tavalyi szezonban sikerült visszakapaszkodnia. S bár jelenleg nem túl előkelő helyen állnak a bajnoki tabellán, újra az élmezőnyhöz akarnak tartozni. 







Galaniszék a GKS Katowice csapata ellen lépnek jégre ezen a hétvégén (Fotó: Vohlmann György)

Ennek érdekében rengeteg légióst  öt kanadait, három amerikait és egy német-lengyel kettős állampolgárt  igazoltak, elsősorban az észak-amerikai CHL ligából, illetve a brit élvonalból. Mellettük huszonegy lengyel alkotja a keretet. Közülük a legtapasztaltabb, a harminchét éves bekk, Krzysztof Smielowski, aki utánpótlásban és felnőttként is képviselte hazáját világbajnokságokon, s 1994 óta játszik a lengyel élvonalban. Mellettük említést kell tenni a Katowice edzőjéről, Jacek Plachtáról, aki játékosként a német élvonalban játszott közel húsz idényt. A még mindig csak 43 éves szakember 2010-ben kezdett el edzősködni, s egyéves kitérője után idén tért vissza a Katowice gárdájához.A mérkőzések december 14-én és 15-én, pénteken és szombaton 18 órakor kezdődnek. Szurkoljanak az Acélbikáknak! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!