mezőföldi meteo

2020.01.24. 07:30

Esővel jöhet a hétvége

Az időjósok szerint, ha hétvégén kimozdulunk, szükség lesz az esernyőre

duol.hu

Az előrejelzések szerint pénteken reggelre több helyen képződhet pára, köd, de napközben folytatódik a túlnyomóan napos idő, csapadék viszont nem várható. A legmagasabb hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul. Nem várható fronthatás.

Közlekedés – Péntek reggelre is több helyen csökkenthetik pára-, ködfoltok a látástávolságot. Csapadék nem várható, legfeljebb ködszitálás, néhol ónos szitálás miatt válhatnak síkossá az érintett útszakaszok. A légmozgás nem lesz jelentős. Napközben sok napsütés ígérkezik, ezért érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Szombatra megnövekszik a felhőzet, helyenként kisebb eső is kialakulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. Délután 0, 7 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia – Pénteken nem várható fronthatás térségünkben. Reggelre azonban több helyen párássá, ködössé válhat a levegő, emiatt felerősödhetnek az ízületi bántalmak. Reggelente a fagyos, nyirkos időben nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen! Fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

Vasárnap túlnyomóan felhős, borongós idő valószínű, elszórtan gyenge esővel. Délután 0, 10 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet, délen, délkeleten lesz melegebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában