Hírek

2013.10.15. 19:55

Baracsi gyilkosság: a tettes visszatért a helyszínre

Baracs - Mivel sérülései nem voltak súlyosak, ezért kedden kiengedték a kórházból azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte élettársát és nevelt fiát.

Gallai Péter

Sz. Gyula hétfőn akart öngyilkosságot elkövetni, majd a kiérkező mentősöknek elmondta, hogy korábban megölte élettársát és nevelt fiát, a holttesteket pedig Mélykúton, a szántóföldre vitte. A rendőrök ott meg is találták a 47 éves hölgy és 21 éves fia holttestét. A férfit később a kórházban kihallgatták az emberölések miatt, melynek során beismerő vallomást tett.

Kedden viszont már ismét ott volt annál a Móricz Zsigmond utcai háznál, ahol véget akart vetni életének, ugyanis állapota miatt kiengedték a kórházból, a rendőrök pedig helyszíni szemlére, majd a megyei rendőr-főkapitányság fogdájába szállították.

A ház elé, ahol a család élt, folyamatosan érkeznek a barátok, ismerősök és gyertyát gyújtanak (Fotó: Ónodi Zoltán)

Időközben az is kiderült, hogy B. Tünde mellett a másik áldozat az a Héger Ádám, aki korábban többek között Dunaújvárosban is futballozott. A fiatalember, aki kapusként szerepelt, megfordult többek között a Baracs, a Bölcske és az Aba-Sárvíz együttesében, de szerepelt az NB II-es Vác csapatában is, legutóbbi klubja pedig a Ménfőcsanak volt, ahol szintén értetlenül állnak a tragédia előtt. A klub honlapján is búcsúznak társuktól. A fiatal fiú internetes közösségi oldalán (is) folyamatosan érkeznek a barátok, ismerősök részvétnyilvánításai, senki sem érti, miért kellett meghalnia neki és édesanyjának.

Várai Róbertet, a település polgármesterét is megdöbbentette az eset: - Semmi jel nem utalt erre a tragédiára, most pedig itt állunk a kérdéssel, miért? Nem ezzel a hírrel szerettünk volna országos ismertséget szerezni. Természetesen amiben tudjuk - és ezt jelzik is felénk -, segítjük a családot. Ebben a helyzetben, azt hiszem, ez a legkevesebb amit megtehetünk. Az áldozatokat személyesen nem, de látásból ismertem, egy kis településen ez megszokott. Ádám ide járt iskolába, egykoron láttam focizni is...

Kihalt utca, az érintett ház redőnyei lehúzva, a bejárat előtt pedig pislákoló gyertyák és mécsesek, egy csokor virág és Ádám fotója egy korábbi meccséről - ez fogadta az arra járót ma délután, jelezve a helyiek együttérzését...

Az egyik szomszédban libbent a függöny az autó hangjára, de utána senki nem jött elő. Mintha mindenki bezárkózott volna fájdalmába, csak két kóbor cica nyávogása törte meg a csendet...

 

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a szomorú hír hallatán szintén búcsúzik a labdarúgótól. Ádám emlékére - aki szerepelt a kispályás bajnokságban is - a héten minden bajnoki előtt egy perces néma gyászszünettel kezdődnek a találkozók. A jövő hétre tervezett őszi kupát szintén az ő emlékére rendezik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!