11°
22°
11°

Segítik a családok mindennapi életét

Dunaújváros - Számos olyan intézkedés lépett életbe januárban, amely jelentősen segíti a magyar családok mindennapi életét - egyebek mellett ezt hangsúlyozta dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő a csütörtöki dunaújvárosi sajtótájékoztatóján.

Cserna Gábor, a Fidesz helyi elnöke bevezetőjében elmondta: fontos, Dunaújváros polgárait is érintő kérdésekről, a kormány által az elmúlt hetekben, hónapokban meghozott pozitív döntésekről tájékoztatja a médiát dr. Galambos Dénes, a körzet országgyűlési képviselője.

Az adócsökkentés éve lesz 2016, mert apad a személyi jövedelemadó és bővülnek a családi adókedvezmények. A múlt évi alapozás után most hatalmas lendületet vett a kormány új otthonteremtési programja, béremelésre kerül sor, és folytatódik a bürokráciacsökkentés is, hangsúlyozta a parlamenti képviselő. Hozzátette: olyan intézkedések ezek, amelyek jobbá teszik a magyar emberek életét, és bizonyítják, a magyar reformok működnek.

Adók terén: az szja mértéke január elsejével tovább csökkent, 15 százalékra. A házi sertéshús áfája 27-ről 5 százalékra, az új lakóingatlanok áfája szintén 27-ről 5 százalékra apadt. Valamint 10 ezerről 12 ezer 500 forintra nő a kétgyermekes családok gyermekenkénti adókedvezménye, és a kedvezmény összege 2019-ig fokozatosan, lépésről lépésre a duplájára emelkedik. A kedvezmény évi 250 ezer forint megtakarítást eredményez a kétgyermekes családoknak, amit tovább növelnek a rezsicsökkentés eredményei. A szülők így többet tudnak költeni a gyerekeikre, hangsúlyozta a képviselő.

Cserna Gábor polgármester és dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő a tájékoztatón

Az otthonteremtési döntések közül a CSOK még kedvezőbb feltételekkel igényelhető januártól. A három vagy többgyermekesek 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak új lakás építéséhez vagy vásárlásához, mellette további 10 millió forint kedvező kamatozású hitelt igényelhetnek, és lakástakarékpénztári konstrukcióval még további kedvezményre, állami támogatásra lehet szert tenni. A használt ingatlan vásárlása, bővítése esetén járó CSOK alapösszege 10 százalékkal emelkedik, a támogatási rendszer is egyszerűbbé, áttekinthetőbbé válik, és eltörölték a négyzetméteres felső mérethatárt. Galambos Dénes felhívja a polgármesterek figyelmét: tekintsék át, hogyan tudnának lakásépítésekre telkeket felajánlani, hogy minél többen élhessenek a CSOK kínálta lehetőségekkel.

A bürokráciacsökkentés célja, hogy a polgárok egyszerűbben, gyorsabban és olcsóbban intézhessék ügyeiket. Ezt segítik a kormányablakok – a térségben Dunaújvárosban és Adonyban – , ahol tovább növelik az intézhető ügytípusok számát, ami jelenleg 240. Több igazolvány elkészítése is ingyenes lesz, így például díjmentessé vált a jogosítvány első kiállítása, valamint a diákigazolvány, a személyi igazolvány, a lakcímkártya, valamint az egyéni vállalkozói igazolvány kiadása is. Újabb otthonteremtést szolgáló intézkedés: a 300 négyzetméter alatti lakóházaknál nem lesz szükség építési engedélyeztetésre.

 

 


Legolvasottabb

1
Lángra kapott egy hétvégi ház Dunaújvárosban!
2
Épülnek az okos zebrák Dunaújvárosban!
3
Gólyahír: velük gyarapodott Dunaújváros a napokban
4
Verekedésbe torkollott a közlekedési konfliktus Dunaújvárosban
5
Új üzemmel gazdagodott Dunaföldvár
krízisidőszak
Pekarek János
Senkit ne hagyjunk megfagyni!
Karambol / 26 perce
Baleset történt a Vasmű úton! Korlátozzák a forgalmat!
A baleset a Vasmű út és a Kohász utca kereszteződésénél történt.
Gyász
/"Beteg teste elpihent már, de lelke még velünk jár. Mert nem hal meg, kit eltemetnek. Örökké él, kit igazán szeretnek."/ Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *VÉGH LAJOS* 67 éves korában türelemmel viselt súlyos betegségben elhunyt. Búcsúztatója 2017. október 20-án, pénteken 11.30-kor lesz a dunaújvárosi temető ravatalozójában. Gyászolják felesége, gyermekei, menye és az Óvári és Végh család
önzetlen segítség / 42 perce
Lelkesedéssel épültek a kis házak!
Balla Tibor
mosolyt is kézbesít / 1 órája
Télen – nyáron nehéz a dolguk
Pekarek János
Programtippek / 1 órája
Kikapcsolódásra vágyik? Kaptár koncert és szüreti táncház is lesz hétvégén!
Nagy Annabella
látvány / 1 órája
A látvány feledteti a rossz múltat
LOVÁSZ LILLA
DH-ÖSSZEÁLLÍTÁS / 2 órája
Az ’56-os forradalom és szabadságharc megemlékezései
tarthatatlan állapot / 2 órája
A tiltás ellenére is bedobják a szemetet
Horváth László