Hírek

2017.08.24. 17:20

Tűzoltók a város felett - magaslati gyakorlatot tartottak a Dunaújvárosiak!

Éves, előre meghatározott beosztás szerint végeznek különböző gyakorlatokat a helyi tűzoltóság szakemberei. Csütörtökön az egyik "kiemelt" helyi ipari létesítménnyel ismerkedtek.

DH-információ

- Éves szinten a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra mintegy hatszáz riasztás érkezik, ehhez jön még a hozzánk tartozó pusztaszabolcsi őrs, ahová közel 180 riasztás fut be.

A „A” jelzési csoport ismerkedett meg tegnap délelőtt a civilek által nem látogatható létesítménnyel, a Római körúti víztoronnyal Fotók: Ady Géza

A feladatok mellett a tűzoltók folyamatos elméleti és gyakorlati oktatásokon, órákon vesznek részt. Ez egy előre megszabott terv szerint történik.

A gyakorlat részleteiről Orosz Csaba tűzoltó ezredes számolt be lapunknak

A gyakorlati foglalkozások egy részében a kiemelt városi ingatlanokat, ipari létesítményeket járjuk végig. Ezen foglalkozásokon a lényeg, hogy a tűzoltók pontos helyismeretet szerezzenek, ami megkönnyítheti a munkát egy esetleges riasztás esetén - mondta el lapunknak a Római körúton található víztoronynál Orosz Csaba tűzoltó alezredes, tűzoltóparancsnok.

Éves ütemezés szerint végzik a gyakorlatokat a tűzoltók

A tűzoltóság és az üzemeltető cég engedélyével lapunk munkatársai is fellépcsőzhettek a létesítmény tetejére. Tapasztalatunk összegezve: tériszonyban szenvedőknek nem igazán ajánlott...

Magaslati levegőn. A gyakorlat alatt azért pár perc pihenőt is kaptak a lánglovagok


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!