Hírek

2017.08.29. 17:52

Meztelen férfi riogat kislányokat Dunaújvárosban?

Elterjedt a hír, hogy egy meztelen férfi okoz riadalmat mostanában rendszeresen a városban.

Pekarek János

- A lányom hazafelé sétált kiskutyájával a Martinovics utcán. Arra lett figyelmes, hogy egy meztelen férfi nevetve rohan felé, a fején egy kék pólóval. A lányom rémületében futni kezdett, sikított, hogy segítség, majd kirohant egy autó elé, ami szerencsére nem ütötte el, hanem megállt segíteni neki - írta a minap egy bulvárlap, egy „dunaújvárosi anyukára” hivatkozva, s hozzátéve, hogy az aggódó anyuka végül nem ment a lányával a rendőrségre, mert úgy érezte, ennél bővebb felvilágosítással úgysem tudnának szolgálni.

Nincs okunk kétségbevonni az ijedt anyuka állításait - bár a jelenet, amit leírt a bulvárlapnak, kétségkívül bizarr. További meglepő körülmény, hogy bár az „ijedt és aggódó” anyuka a rendőrséget nem tartotta fontosnak tájékoztatni az esetről, azért egy bulvárlapot mégis sietett erről... Holott minden valós támadás megakadályozásának, felderítésének és a hasonlók megelőzésének első és legfontosabb lépése: a rendőrség értesítése!

Érdeklődtünk a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán a történtekről. Kedden délben azt a választ kaptuk Sipos Mónika rendőr főtörzsőrmestertől, szóvivőtől, hogy azóta sem érkezett sem bejelentés, sem feljelentés a rendőrségre ebben az ügyben senkitől.

Ennek ellenére, ahogyan a szóvivő fogalmazott, „a dunaújvárosi kollégák, azért, hogy megelőzzék az ilyen eseteket, fokozni fogják a közterületi jelenlétet!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!