Hírek

2017.07.30. 16:45

A pótfelvételi nyújtotta esély - lehet választani!

DUNAÚJVÁROS A múlt hét szerdai ponthúzáson eldőlt, hogy kik és hova kerülhetnek be a hazai felsőoktatásba. A pótfelvételi eljárás az eddig kimaradóknak nyújt új esélyt.

Szabó Szabolcs

Már elérhetők a felsőoktatási intézmények által a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések.

Jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet, legkésőbb 2017. augusztus 7-éig, és csak egyetlen képzés jelölhető meg.

A pótfelvételi során azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 26-án zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek felsőoktatásba.

Gólyatábori jelentés tavalyról. Még a pótfelvételin bekerülők is odaérhetnek az első csapatépítő tréningre

Az erre vonatkozó jelentkezési időszak és a hitelesítő dokumentumok feltöltésének határideje augusztus 7. A ponthatárok meghatározása a pótfelvételi eljárásban részt vevők számára augusztus 25-én 10 órakor lesz. A jelentkezést a www.felvi.hu honlapon tehetik meg elektronikusan a felvételizők. A normál felvételi eljárás után kezdődött el a pótjelentkezés a felsőoktatásba azoknak a számára, akik nem jutottak be 2017-ben egyetlen felsőoktatási intézménybe sem.

A helyi, Dunaújvárosi Egyetem is várja a jelentkezőket a pótfelvételi eljárás keretében. Az induló képzésekről a www.uniduna.hu honlapon, valamint az egyetem hivatalos facebook profilján keresztül kaphatnak bővebb tájékoztatást az érdeklődők.

Mint arról lapunk már korábban beszámolt: július 26-án kiderült, hogy szeptembertől 428 hallgató kezdheti meg a tanulmányait a helyi felsőoktatási intézményben. Az alapképzésre (diplomát adó képzésre), nappali tagozatra 26 százalékkal, levelező tagozatra 5 százalékkal több hallgató nyert felvételt a tavalyi évhez képest. Az intézmény vezetése bízik benne, hogy a pótfelvételi eljárás keretében is sokan választják az egyetemet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!