Hírek

2017.01.12. 14:55

A kultúra éve volt a tavalyi

Baracs - Szinte megszámlálhatatlanul sok programot szerveztek tavaly a baracsiak.

Horváth László

Ahogy egy éve készített beharangozó riportunkban írtuk: Kéthetente kultúra" címmel indították útjára a község szórakozását, művelődését hivatott eseménysorozatot. Évértékelőnkben Miskolczi Ildikó, a baracsi Faluház vezetője osztotta meg lapunkkal az elmúlt év tapasztalatait.

- Mozgalmas, műsorokban bővelkedő esztendőt hagyott maga mögött a Faluház. Kollégáinkkal és segítőinkkel igyekeztünk széles társadalmi korosztálynak megfelelő, színvonalas, tartalmas programokat nyújtani. A hagyományos ünnepi és községi rendezvények mellett ismeretterjesztő előadásokkal, táncos, zenés rendezvényekkel, kiállításokkal, nyári táborokkal, valamint különböző kulturális, szórakoztató műsorokkal kínáltuk a hozzánk betérő vendégeket - mondta Ildikó, aki hozzátette:

A magyar kultúra napján a környék együttesei is felléptek, mint például a nagyvenyimi néptáncosok Fotó: Horváth László

- Látogatottságunkra jellemző volt, hogy programjaink nagyrészt teltházas nézettséggel futottak, de rendeztünk olyan előadásokat is, ahol a kultúra egy-egy speciális területe iránt érdeklődőket gyűjtöttük össze. A teljesség igénye nélkül szerveztünk néptáncfesztivált, gyereknapot, a víz világnapját, vöröskeresztes előadást, megszólaltattunk orvosokat, gyógyítókat az egészséges életmódról. Vendégeink között üdvözölhettük többek között dr. Zacher Gábort, dr. Zseli József csillagászati előadását, Horváth Béla történelemtanárt, Soma mamagésát, Beliczai Tamást és a Dumaszínház több előadóját, Straub Dezsőt és még sorolhatnánk a nevesebbnél nevesebb színészeket, művészeket, hírességeket. A nyári szünidőben is üzemelt a ház. Fafaragó tábor, napközis foglalkozás, falunap, sárkányhajó-verseny, népdalkörök találkozója színesítette a baracsi kulturális kínálatot. A 2017-es évben is szeretnénk ismert és népszerű előadókat meghívni.

Baracson tavaly csak a Faluház rendezésében harminchét programon művelődhettek, szórakozhattak a kultúrát kedvelők. Ha hozzávesszük a többi intézményi és egyéb eseményeit, akkor elmondható, hogy még egy nagyobb településnek is becsületére válna ez a bőséges kínálat. Az év elején azt mondták a baracsiak: kéthetente kultúrával töltik meg a naptárt. Hát , ha ők mondják, akkor az úgy is lesz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!