Hírek

2016.09.09. 19:45

Lebontották a Babits utca és a József Attila utca közötti padokat?

Dunaújváros - Padok ügyében látszólag egyszerű a helyzet: kell minden árnyas, szép helyre. De csak látszólag...

Pekarek János

Idős olvasónk tért be a szerkesztőségbe, s előadta, hogy lakhelye közelében, a Babits utca és a József Attila utca házai között leszerelték a padokat, amit ő nagyon ellenez, mert kellemes szabadidős tevékenységének, a parkban levegőzésnek fontos objektumai voltak ezek.

Ez így, ebben a formában álhírnek bizonyult, ugyanis a jelzett helyen vannak padok.

Íme, egy felújított Béke téri padon Petrás Istvánné, pihenőben Fotó: Zsedrovits Enikő

Az viszont igaz, hogy erről a környékről is, mint a város számos helyéről, több panasz és kérés érkezik az önkormányzathoz, hogy bontsanak le padokat, mert azokat vagy hajléktalanok, vagy (a panaszosok által egyszerűen csak drogosnak titulált) fiatalok veszik birtokukba naplemente után, ezt pedig nem tűrik. A Babits utca - József utca közötti parkban is egy épület közös képviselője kérte ezt, az éjjelente ott ricsajozó, szemetelő fiatalok miatt. Ám nem szüntették meg: felére csökkentették a padokat.

Volt már, hogy padot lebontottak, játszóteret megszüntettek a lakók kérésére (az Óvárosban vagy a Béke városrészben, például) - mégsem ez a jellemző.

Mostanában például a Béke téren (ahol fotónk készült), vagy a Szabadság úton helyeztek ki új pihenőket: a lakosság nagy örömére. Nehéz igazságot tenni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!