Hírek

2016.06.06. 16:15

Aranydiplomát kapott Fejes László általános mérnök budapesti egyetemétől

Dunaújváros - Nagyon sok minden kell ahhoz, hogy a város jól működjön és üzemeljen. Többek között mérnök is...

Pekarek János

Ötven éve kapott mérnöki diplomát a fővárosi műszaki egyetemen Fejes László, aki ezért a napokban vette át az elegáns Aranydiplomát alma materében. Igaz, akkor még nem építőmérnökinek nevezték azt a kart, amelyen tanult, hanem általános mérnökinek, de úgy gondolja, az a név jobban meg is felelt a mérnöki feladatoknak. Elvégre egy mérnöknek arra a kijelentésre, hogy például fesse zöldre az eget, nem azt kell kérdeznie, hogyan, hanem azt, hogy mikorra?

Hiszen a mérnök feladata: a problémamegoldás!

Ebből aztán alaposan ki is jutott Lászlónak hosszú és igen változatos pályafutása során. A fehérvári Közúti Építő Vállalatnál kezdett gyakornokként 1966-ban, 1968-ban került Dunaújvárosba a cég 8. építésvezetőségéhez (amit ő szervezett meg), két év múlva a városi tanács építésügyi főelőadója lett. Itt 1990-ig dolgozott: osztályvezető, sőt, tanácselnök-helyettes is volt. Ezután az Ingatlankezelő és Városgazdálkodási Vállalat igazgatója lett, vezette az egykor önálló Víz- és Csatorna Kft-t, a szennyvíztisztító céget, alapítója volt a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarának (amelynek még mindig tiszteletbeli elnöke) és a hidrológiai társaság helyi szervezetének, közreműködött a város és környéke infrastrukturális beruházásaiban, tizenöt évig volt a helyi autóklub elnöke is.

Fejes László Aranydiplomájával szerkesztőségünkben

Csak beosztásai, címei, feladatai felsorolásával meg lehetne tölteni ezt az újságoldalt. Hetvenhárom évesen ugyan már nyugodtan kertészkedhetne, sétáltathatná a kutyáját, beszélgethetne kamasz unokáival - de még mindig úgy érzi, vannak szabad kapacitásai.

Lehet, hogy emlékiratainak megírására is kellene azokból fordítania. Egészen sajátos nézőpontból, mondjuk: mérnöki alulnézetből mesélhetné el a város életét. Tanulságos lenne. Már csak a jövendő városüzemeltetők számára is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!