Hírek

2016.01.13. 18:42

Folyamatosan javítják a most keletkezett úthibákat

Dunaújváros - A komoly fagyok, majd az olvadás következtében hirtelen sok kátyú keletkezett a város útjain.

Gallai Péter

A csapadékos időjárás és a nagy hőingadozás megtette hatását Dunaújváros úthálózatán, egyre másra keletkeztek az úthibák. Az azonnali beavatkozást igénylő kátyúk esetében a DVG Zrt. azonnali beavatkozással folyamatosan szünteti meg azokat, eddig hetvennél járnak. Kérdésünkre Mádai Balázs, a cég elnök-vezérigazgatója elmondta, normál esetben a tavasz a kátyúzás időszaka, amikor az aszfaltkeverő telepek már működnek.

- Ebben a hidegben egy sem működik, novemberben mind leállt. Ilyenkor megoldás lehet a zsákos, úgynevezett hideg aszfalt, ám ez csak tüneti kezelést, félmegoldást jelent. Mi azonban nem ezt választottuk, hanem egy aszfalt újrahasznosító géppel dolgozunk. Az eljárás abból áll, hogy a kibontott aszfaltot a megfelelő adalékkal vegyítve a helyszínen felmelegítik, majd azt dolgozzák be az előkészített, körbevágott úthibákba.

Rábaközi István a Dózsa György út és a Latinovits utca kereszteződésében dolgozik egy kátyúnál - nem unatkoznak, van belőlük bőven. Fotó: Zsedrovits Enikő

Mádai Balázs hozzátette: tavaly már dolgoztak a Bagela nevű géppel, s már akkor jó tapasztalatokat szereztek. Igyekeztek a lehetőségekhez képest a legideálisabb megoldást alkalmazni a javításokra, s az is fontos szempont volt: lehetőleg minél időt állóbb legyen a technológia.

A cégvezető saját tapasztalata alapján is tudja, hirtelen sok úthiba keletkezett, az önkormányzat megrendelése alapján folyamatosan dolgoznak, azonban még ha szeretnének is, ezzel a módszerrel sem tudnak éjszaka kátyúzni, mert az eljárás megköveteli azért a plusz fokokat.

- Azért figyelembe kell venni, amit már nagyon sokszor elmondtam: Dunaújváros úthálózata elöregedett, a javítások csak időleges megoldást jelentenek, sok helyütt teljes aszfaltburkolat cserére lenne szükség. Egyébként nagy erőkkel pályázunk az önkormányzattal arra, hogy komoly rekonstrukciókat tudjunk elvégezni - tette hozzá Mádai Balázs, aki az esetleges közlekedési kellemetlenségekért elnézést és türelmet kért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!