Hírek

2015.06.11. 16:25

Bocskai utcai csőcsere - Van esély, hogy a hónap közepére befejezzék

Dunaújváros - A munka nagyobb részét már elvégezték a DVCSH Kft. szakemberei a Bocskai utcában.

Pekarek János

Egy távfűtő vezeték kilyukadása miatt lezárták a Bocskai utcát a gépjármű-közlekedés elől május 27-én, szerdán reggel hét órától. Emiatt a helyi autóbuszjáratok menetrendje is módosult: a 4-es, a 18-as, a 40-es, a 44-es és a 45-ös járatoknak kellett változtatniuk menetidejükön, illetve útvonalukon.

A távfűtő vezeték az Esze Tamás utca felől megy át a Béke városrészbe. Mivel azon a szakaszon rövid időn belül több meghibásodás történt, a vezetéket kezelő Dunaújvárosi Víz-, Csatorna és Hőszolgáltató (DVCSH) Kft. szakemberei úgy döntöttek, hogy tolózártól tolózárig az egész vezetékszakaszt kicserélik.

Íme, a helyszín a Bocskai utcából: sok mindennel már végeztek. Fotó: Ady Géza

Erre becslésük szerint június közepéig lehet sort keríteni. A munkát bonyolítja, tudtuk meg, hogy azon a szakaszon rendkívül sok közművezeték (víz-, gáz-, áram- és telefonvezetékek) keresztezik egymást, tehát a feltárás, a kiemelés és a vezetékcsere rendkívül bonyolult.

Most érdeklődtünk Göblyös Bélától, a DVCSH Kft. ügyvezetőjétől, hogy hogyan halad a munka, tudják-e tartani a határidőt?

– Van rá esély, hogy időben végezzünk, nagyon igyekszünk! – mondta az ügyvezető. – A csőcsere végén ránk váró aprómunka viszont sok időbe kerül!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!