Hírek

2014.11.10. 16:25

Dénesék baracsi házára sok pénz gyűlt össze adománygyűjtő akciónk keretében

Dunaújváros-Baracs - Nem túlzunk: egyenesen elképesztő sikert hozott adománygyűjtő akciónk! Mégis kevés - egyelőre...

Pekarek János

Egyszerre van egy jó és egy rossz hírünk a Baracson tavaly november 11-én (halálos pontossággal éppen egy esztendővel ezelőtt!) leégett családi ház tulajdonosainak, Dénes Imrének és családjának, valamint az ő támogatóiknak.

Kezdjük a jó hírrel: Alig két hét alatt összejött a szerencsétlenül járt családról szóló októberi cikkünkben említett összeg a háztető megépítésére: nevezetesen ötszáznegyvenezer (540 000) forint!

A tűz utáni napokban ilyen volt Dénesék baracsi háza (Fotó: Ónodi Zoltán)

A magam részéről kalapot emelek mindazok előtt, akik összeadták és összegyűjtötték ezt a pénzt. Közöttük vannak politikusok, mint a dunaújvárosi közgyűlés tagjai, a baracsi képviselőtestület tagjai, vállalkozók, magánemberek, a vasmű Vasas-szakszervezetének vezetői, tagjai.

Úgy tervezzük, hogy az összegyűjtött adományok átadása alkalmával név szerint felsorolunk minden adományozót. Az átadást pedig még ezen a héten tervezzük: a gyűjtés eredményét a Baracsért Közalapítványnak juttatjuk, amely a továbbiakban kezelni fogja ezt az összeget, annak érdekében, hogy minél hamarabb tető kerüljön Dénesék sokat szenvedett kis házára. Lehetőleg még az idei tél előtt.

De van egy rossz hírünk is. Az adományozók között volt egy vállalkozó, aki nem csak pénzt adott, hanem szakembert is küldött a helyszínre, hogy mérje fel a Dénes-porta állapotát, s ezzel együtt az új fedél elkészítéséhez szükséges pénzmennyiséget is.

Nos, kiderült, hogy mind a háztulajdonos, mind a mi első becsléseink enyhén szólva szerények voltak. A Dénes-házra való új tető nem négyszázezer-ötszázezer forintba kerülne, hanem kétmillió-hárommillió forintba...

Az eddig összegyűlt adományok mindenesetre jó kiinduló alapot jelentenek, s biztos helyre kerülnek. További terveink is vannak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!