Hírek

2014.07.20. 15:00

A héten aszfaltozzák a belvárosi csomópontot

Hét elején elkezdik az új belvárosi körforgalmi csomópont aszfaltozását. Igyekeznek tartani az ígért határidőt.

Körmendi Erzsébet

A belvárosban naponta százötven-kétszáz szakember dolgozik az építkezésen, a határidőkkel azonban folyamatos hadilábon állnak. A munkálatokat irányító Dunaújvárosi városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezetője Sági Péter megemlítette a július 10-én tartott helyszíni bejáráson, hogy sajnos sok, előre nem tervezhető akadállyal kellett eddig, és kell megküzdeniük most is folyamatosan a városháza tér és környéke rehabilitációs programjának kivitelezése során. Ugyanakkor azt mondta: jelen állás szerint augusztus végére elkészülhet a megújult városközpont.

A városi közlekedés szempontjából kulcsfontosságú például, hogy mikor adják át a forgalomnak az új belvárosi körforgalmi csomópontot. Lapunk július tizedikén megjelent számában olvashatták, hogy a kivitelezőknek a szükséges földmunkák mellett a szegélyezés, az ágyazat, valamint útalapbeton készítése ad feladott feladatot akkor. Tizedikén azt mondta Sági Péter: két héten belül várhatóan elkészül a körforgó és még a hivatalos átadás előtt megnyitják a forgalom előtt a csomópontot. Ezt a határidőt igyekeznek is tartani, annak ellenére, hogy azóta bizonyos közműmunkák, pontosabban azok csúszása akasztotta meg az útpálya kialakításának előre haladását az elmúlt napokban. Vasárnap azt az információt kaptuk, hogy e hét elején szeretnék elkezdeni az aszfaltozást.

Legutóbb megtudtuk azt is, hogy az eddigi csúszásokat főként azért voltak, mert a közlekedési lámpák áthelyezését a vártnál később végezték el az illetékesek.

Az ütemtervnek megfelelően halad azonban a Városháza tér átépítése. Itt már elkészült a szökőkút medencéje is. A kivitelezési munkák több mint kilencven százalékát dunaújvárosi, illetve városkörnyéki cégek végzik. A beruházást folyamatosan ellenőrzik az illetékes hatóságok. A munkaügyi és az építésügyi hatóság munkatársai is többször ellenőrizték, hibát mindeddig nem találtak.

A Vasmű út irodaház és KMI közötti szakaszán a DVCSH cseréli a közművezetéket hetek óta. Ennek elkészültére vonatkozóan azt a tájékoztatást kaptuk, hogy ezen a héten végeznek, és a tervek szerint július 28-án visszadják a forgalomnak az utat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!