Hírek

2014.06.06. 19:20

Gálaműsorral zárták a segítőkkel közös ünnepi hetet

Egyik pillanatban szívfacsaróan kedves, a másikban lélekemelően gyönyörű volt a jószólgálatisok gálája.

Körmendi Erzsébet

Az első önkéntes hét egy országos program keretében indult. Mára az a rendezvénysorozat megszűnt, ám e jó kezdeményezést a Jószolgálati Otthon folytatta. A hétfőn kezdődött sorozat gálával zárult a Bartókban pénteken.

A műsorszámok után két önkéntes vehetett át Jószolgálati Érmet: Nagy Viktória, a Kreatív Stúdióból mindig mosolyogva és sok-sok szépséggel érkezik a kézműves foglalkozásokra, Faragóné Veress Csilla könyvtári előadásaival segíti a fejlesztési munkát.

Az önkéntesek hetei alatt, az évek folyamán sok ember látogatott el a Jószolgálati Otthon gondozóházába és napközijébe. Kapcsolatok, barátságok alakultak ki. Az önkénteseik tengernyi élményhez juttatták a jószolgálatis fiatalokat. Tavaly az ő tiszteletükre gálát rendeztek, hogy megköszönjék azt a sok szépet, jót, szerepetet, amit kapnak tőlük.

Ezt a hagyományt az idén is folytatták – pénteken. Olyan műsorszámokkal léptek színpadra, szórakoztatták a közönséget, amelyekben ellátottak, önkéntesek, szülők és nevelők szerepeltek. Mindjárt az elején a nemrég alakult énekkar lépett fel, az együttes neve Kék Hangok. A kék arra utal, hogy tagjai között autista fiatalok vannak. Nagy izgalommal készültek Nagy Szimonettával, a Lorántffy tanulójával együtt.

Utána meséltek, mégpedig gyönyörűt. Mert a „Jószoli” fiataljai szeretnek színdarabokban játszani, kiváltképp Suplicz Mihállyal közösen. Énekelni is imádnak. Az intézményben öt éve vannak zenei foglalkozások, az évek során egyre többen csatlakoztak a csapathoz, például széchenyis tanulók – a „Fogd a kezem” koncertjeiket talán már sokan ismerik. A zenekar, a gimi és Polgár Lilla két dalt énekelt. Láthattuk még a gondozóház táncát Tóth Boglárkával és a Vasas néhány tagjával, széchenyisekkel kibővülve. A Dzsungel könyve, a Valahol Európában és a Hair sikere után ezúttal a Muzsika hangjaiból adtak elő egy dalt.

A zene gyógyír és remek kapocs – elöl Maczó Gaszton és Szabó Lilla

A prózai-, tánc- és klubszínház mellett újabb formáció vonz gyerekeket és felnőtteket városunkban. Ez pedig nem más mint a Fekete Fényes Színház. Utána nagy siker volt a zumba és a tornagyakorlat is. Vastaps övezte a díjazottakat, majd a vendéglátó Bartók színház igazgatója Borsos Beáta bejelentése váltott ki nagy tapsot a nézőtéren és a színpad mellett egyaránt: a tánc világnapi gála bevételéből különböző hangtechnikai eszközöket vásároltak a Jószoltálati otthonnak. Ezeken kívül számos jelmezt ajánlottak fel ajándékul, hogy még teljesebbé tegyék az ellátottak későbbi produkcióit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!