Hírek

2014.05.18. 17:15

Almás versenyszámok sokasága

Rácalmás - Az egészségre, mozgásra és a kiváló étkekre délelőtt, a szórakozásra, kikapcsolódásra délután és este kínált kiváló lehetőségeket az Almavirág fesztivál.

Körmendi Erzsébet

Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő megnyitó szavait idézve szinte mindent elmondtunk a fesztivál sikerének eredetéről:

- Ez a rácok lakta kis almáskertekből kifejlődött ékszerdoboz városka jó példája annak, hogy az összefogás, az egymás segítése milyen óriási eredményeket tud hozni. Országgyűlési képviselői tisztségemnél fogva is azon leszek, hogy ez töretlenül folytatódjék.

A Jankovich-kúria kínálta festői környezetben ezúttal is jól érezték magukat a vendégek. Hozzájárultak az ízek utcájának étkei és italai. A gyerekek örömmel kézműveskedtek, vonzotta őket a mini vidámpark, az állatsimogató, a pónilovaglás, és az íjászat is érdekelte őket. A felnőtteknek országos nordic walking találkozó kínált mozgási lehetőséget. Terekiné Rendes Éva főszervezőtől tudjuk, hogy az ország minden tájáról, de elsősorban a fővárosból érkeztek vendégek, hatvanan vettek részt a találkozón, és a bemelegítés után túráztak ófaluban és a Nagyszigeten.

Az egészségügyi szűrések szintén népszerűek voltak, a dr. Varga Szabó Lajos a vastagbélrák szűrészének fontosságát hangsúlyozta előadásában. A Duna-partján a vízisportokkal ismerkedtek az érdeklődők, a nagyszínpadon helyi és vendég csoportok, hírességek szórakoztatták a nagyérdeműt. A süteményversenyben remekművek születtek ifj. Erős István mesterszakács, zsűrielnök szerint. A különleges almások versenyét Bánhegyesiné Simon Mária nyerte. Második Szarka Lászlóné, harmadik Dankó Mónika, különdíjas Holló Dóra. Zándoki Istvánné hagyomás almás süteménye lett a legjobb, őt a lánya, Zándoki Zeiss Andrea követi, harmadik Linkó Krisztina.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!