Hírek

2013.09.03. 05:47

Fényfestett piknik a Ligetben

Különleges látványt nyújtó fényfestéssel és remek Quintia koncerttel zárult vasárnap a színháznyitogató piknik.

Szabó Szabolcs

Súlypontátemelés jobb, majd balra _ magyarázza a fiatalember, aki kollégájával már a sokadik csoportot indítja útjára a Hintayo névre hallgató összművészeti monstrumon, amely a Petőfi Ligetben főként közösségi örömforrásként üzemel. Pedig az óriásra szabott hintaló nemcsak arra szolgál, hogy _ korosztálytól függetlenül _ 50-60 ember adrenalin szintjét a magasba repítse.

A Quintia világzenei koncertjét a fehérvári Méhkas Dia Projekt fényfestői vetítették meg (Fotó: Ady Géza)



A Hintayo ugyanis egy remekül megtervezett találmány, amely a hazánkban és az EU összes tagállamában formatervezési oltalom alatt áll. Ezt persze már csak utólag tudtuk meg, miután vasárnap este hazaballagtunk az idei nyárbúcsúztatóra rendelt színházi évadnyitóról. A hagyományos évadköszöntő piknik számos szempontból különlegesnek bizonyult, hiszen a ház az előttünk álló évadban ünnepli fennállásának hatvanadik évfordulóját, másrészt hivatalosan most mutatkozott be a szélesebb közönségnek a Bartók új táncszínházi kollektívája.

Falra festve. Különleges látvány tárult a Liget közönsége elé a színház évadindító családi programsorozatának zárásaként


A Vári Bertalan vezette csapat a Liget Színház szabadtéri színpadán már egy vastapsot begyűjtött a nyáron, és láthatóan a nézősereg vasárnap is jól fogadta a kóstolónak szánt táncbemutatót.

 

Varázslatos dalokat hallhatott a színházi esti piknik közönsége vasárnap este a Németh Irma tolmácsolásában





Mint a táncszínház új művészeti vezetője elmondta a kollektíva nyáron sem pihent, a közelmúltban a Szegedi Szabadtéri Színpadon bemutatott, Alföldi Róbert rendezte István, a király rockopera tánckara e csapatra épült, a darab koreográfusa pedig Vári Bertalan volt. A prózai tagozat zenés betétekre épülő műsorában bemutatkoztak a társulat új tagjai is. Az estét Rátói Zoltán és a Quintia varázslatos koncertje zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!