Hírek

2013.06.05. 10:43

Elkezdődött az árvízi védekezés Ercsiben

A Dunán levonuló rendkívüli árhullám miatt a megelőzés részeként június 5-én, szerdán elkezdődött az árvízi védekezés Ercsiben.

feol-duol

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Szabó-Bisztricz Anett arról tájékoztatott:  Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság által biztosított háromezer homokzsákkal az önkormányzat közfoglalkoztatottak és lakossági önkéntesek segítségével hat épület bevédésén dolgozik. A védekezésben összesen ötvenen vesznek részt. A Köztársaság téren a kikötői étterem, valamint három lakóház, a kompátkelőnél szintén két lakóingatlan bevédése szükséges. Lakosságvédelmi intézkedésre még nincs szükség. A védekezési feladatokat a katasztrófavédelmi megbízott bevonásával a város alpolgármestere irányítja, a szakmai segítséget a vízügyi igazgatóság szakembere biztosítja.

A védekezésben résztvevő szervezetek kérik a lakosságot, kövessék figyelemmel a vízügyi igazgatóság és a katasztrófavédelem közleményeit. Fejér megyében a www.fejer.katasztrofavedelem.hu oldalon olvashat friss információkat az árvízi védekezésről, az árhullám levonulásáról. A vízügyi helyzetről a www.ovf.hu oldalon találhat információkat. A Duna egyes szakaszainak vízállás-előrejelzéséről a www.hydroinfo.hu oldalon tájékozódhat.

A Fejér megyei vízfolyások pillanatnyi állapotáról a www.vizugy.hu honlapon, bal oldalon a KDTVIZIG (Székesfehérvár) menüpontot kiválasztva is olvashat. A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tájékoztatóit a www.kdtvizig.hu honlapon tekintheti meg. Az esetleges forgalomkorlátozásokról, útlezárásokról a www.police.hu oldalon tájékozódhat. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján további információkat olvashat az árvíz esetén tanúsítandó magatartási formákról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!