Hírek

2013.05.08. 17:34

Továbbra is eladásra kínálják a fürdőkomplexumot

Egyelőre semmi jel sem utal arra, hogy az idei strandszezonban kinyit majd az Aquantis élményfürdő, amelyet tavaly nyár végén zártak be.

Szabó Szabolcs

Eladó, bérelhető. Ez olvasható azon az Aquantis Élményfürdő homlokzatára kiakasztott molinón, amely hosszú hónapok óta kínálja az üres épületegyüttest és a hozzá kapcsolódó szabadtéri medencéket. A korábbi évek tapasztalatai alapján, akár még ki is nyithat a fürdőkomplexum, már ha lesz, aki lát benne üzleti fantáziát. Már az Aquantis építéséről szóló döntést és magát az építési munkálatokat is botrányok kísérték.

Emlékeztetőül: A város még 2011 nyarán - számos konfliktust követően - adta vissza az üzemeltetést, az építést finanszírozó pénzintézetnek. A fürdő téli fenntartása a banknak is túl drágának, és vélhetően gazdaságtalannak bizonyult volna, így tavaly októbertől lakat került az Aquantisra. A kórház és a bank az egészségügyi szolgáltatásokról nem tudott megegyezni, így rövid működés után a szakrendelések is kiköltöztek a fürdőből.

A nyári hónapokban tavaly is sokan keresték fel az Aquantis élményfürdőt - lehet, idén már ki sem nyit a sokmilliárd forintból épült fürdő (Fotó: Vohlmann György)

Költözés, pontosabban beköltözés, majd újranyitás volt 2012 nyarán is. Tavaly május közepén felröppent a hír, hogy a nyári szezonra ismét kinyit az Aquantis. A komplexum tulajdonosa lapunknak többször is hangsúlyozta, hosszú távon szeretne megoldást találni a fürdő üzemeltetésére.

Az Aquantisba az a debreceni illetőségű Hunép-Uniszol Zrt. költözhetett be, amely korábban már üzemeltette a komplexumot. A tavaly június 8-ai nyitás után még minden biztatónak tűnt.

A Szent Pantaleon Kórház részéről júliusban még az is felmerült, hogy egyes szakrendelések visszaköltözhetnek majd a fürdő gyógyászati részlegébe. Az ötletből nem lett semmi, hiszen - amint ezt korábban sokan sejtették - az üzemeltető Hunép-Uniszol felmondta a szerződést, és szeptember 1-től ismét bezárt a fürdő.

Május közepe van és egyelőre semmi jel nem utal arra, hogy hamarosan kinyitna a fürdőkomplexum. A fürdő helyzetével kapcsolatban levélben ígért tájékoztatást a tulajdonos CIB Csoport a DH-nak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!