Hírek

2013.03.29. 17:37

Visszahúzódóban az influenza

Kevesebb az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma a megyében, különösen Dunaújváros környékén alacsony a számuk, és szerencsére a gyerekek közt!

Pekarek János

Fejér megye területén 2013. 12. hetében (március 18-24.) 661 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, a kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének figyelőszolgálata adatai alapján. Ez 34,8 százalékkal kevesebb volt, mint az azt megelőző héten.

A megbetegedési arány mindenütt csökkent, a dunaújvárosi járásban 46,5 százalékkal kevesebben lettek betegek, a százezer lakosra számított arány nálunk a járványküszöb alatt van.

Az ilyen tünetekkel orvoshoz fordulók között a 0-14 évesek korosztályban csökkent leginkább a betegség előfordulása, a többi korosztályban viszont növekedett.

Fejér megye egész területét tekintve a megbetegedési arány csökkent, az influenza aktivitása azonban még a mérsékelt tartományban van. A dunaújvárosi járás területén alacsony influenza aktivitás észlelhető.

A népegészségügyi szolgálat azt ajánlja, hogy akik megbetegedtek, saját és mások védelme érdekében mihamarabb forduljanak orvoshoz, gyógyulásukig maradjanak otthon és kövessék az orvosi tanácsot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!