Hírek

2013.03.24. 21:08

Utcai táncok a csarnokban

Dunaújváros - Közel ezer versenyző részvételével rendezték meg az Utcai Táncok Országos Magyar Bajnokságát szombaton a Dunaújváros Sportcsarnokban. Látványos mozgáselemek.

Szabó Szabolcs

Modern táncok - olvassuk a csarnok felé ballagva az  útravalónak szánt olvasmányélményünkben, és nagyokat csodálkozunk a modern  kifejezésen. Hiszen első break, hip-hop, electric boogie-élményünket nagyjából nyolc esztendősen volt szerencsénk beszerezni, és az a bizonyos élményt azóta sem feledjük.

A rutinos Pintér Roland bravúros megoldásokkal rukkolt elő (Fotó: Lázár Zsolt)

Pusztán annyi történt, megannyi amatőr és baráti körben lefolytatott próbálkozás után rádöbbentünk: a saját szakágunk a talajbrék. Ennek formai leírásával nem is untatnánk az olvasót, inkább arról a remek élményről adnánk tájékoztatást, amivel a városi sportcsarnokban volt szerencsénk találkozni. Szóval, az utcai táncok. Divatja van ennek, ám igazán eredeti és megsüvegelendő hip-hop táncot ritkán lát a műfaj iránt fogékony szemlélődő. Gondoltuk eddig. Ugyanis, az újvárosi szemlén számos remek és látványos produkcióval találkoztunk. Nem is lehetett másként, hiszen kövér ünnepet ült  az utcai hadakat is befogadó Magyar Divat-és Sporttánc Szövetség (MDSSZ), amely immáron húsz éve  vezeti egyre bővülő táncos társadalmát.

A színpad vezető táncosait sokan figyelték a küzdőtérről és a lelátóról is (Fotó: Lázár Zsolt)

A szombati viadalon négy kategóriában léptek színre az ország legjobb táncosai. A  hip- hop, a disco, az electric boogie és a break kategóriák legjobbjai   is Dunaújvárosban randevúztak.

Nem először, hiszen a társrendező Munkásművelődési Központnak köszönhetően visszatérő vendégek a táncosok. Remélhetően ez így marad a jövőben is.

A modernctánc-verseny egyik fellegvára

A Magyar Divat-és Sporttánc Szövetség és a Munkásművelődési Központ szervezésében négy kategóriában lépnek színre az ország legjobb táncosai,  a hip hop, a disco, az electric boogie és a break kategóriában.

Dunaújvárosnak évtizedes hagyománya van a moderntánc-versenyek lebonyolításában. Idén Cserna Gábor és Gombos István volt a rendezvény két fővédnöke. A város a jövőben is visszavárja a táncosokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!