Hírek

2013.02.06. 17:17

Előpremierünk volt a Dózsában

Dunaújváros - Megoldódni látszik a Dózsa mozi sorsa: üzembe állt a pazar, új, digitális vetítő. A hangulat hamisítatlanul mozis, a film jó, az élmény kiváló!

Pekarek János

Azt kell mondanom, hogy ez a vadonatúj mozivetítő megérte az utolsó fillért is, amit ráköltöttek!

Áradozhatnék most a technikai részletekről, a 8,8 millió képpontról (a plázamozik átlaga 2,2 millió pont), a Sony SRX-R320 típusú berendezés egyéb képességeiről, de talán elég annyi: ez a gép mindent tud, amit máig kitaláltak!

Szalai Attila (balra) és Veraszt Sándor, a Dózsa Mozi Centrum két ügyvezetője. Megoldódott a mozi válságos helyzete (Fotó: Lázár Zsolt)

Nem mondom, a hang is sokat javult, ahogyan ezt a szerda esti premier előtti vetítésen megállapíthattuk  - de a kép...

Az közel tökéletes.

Győződjenek meg róla!

A javarészt meghívottakból álló kb. fél ház előtt formabontóan és mégis stílszerűen kezdődött a legelső dunaújvárosi digitális vetítés. Már a jegyekre is rá volt nyomtatva ez az alkalom, ha valaki el akarná tenni emlékbe.

Ez az új, digitális vetítőgép, a Sony SRX-R320 (Fotó: Lázár Zsolt)

A mozivásznon egyszer csak feltűnt az egyik ügyvezető, Szalai Attila mellett Gombos István, a város kulturális ügyekért felelős alpolgármestere, és a Sony két képviselője, akik átadták, illetve átvették a húszmillió forint értékű, 195 kilogrammos készüléket. Ami a város tulajdona: a közgyűlés szavazta meg rá a pénzt.

Majd elkezdődött a csoda. Az előpremieren A hobbit - Váratlan utazás című, 169 perces, színes, magyarul beszélő, amerikai-új-zélandi fantasy-filmet vetítették le. Ami kitűnő választás volt ahhoz, hogy meggyőződjünk a vetítő képességeiről.

Csütörtöktől ez megy a rendes műsorban is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!