Hírek

2012.06.05. 05:08

Válságos idők ellen közösségépítéssel

Székesfehérvár – Több mint 40 építőipari vállalkozás termékeit, szolgáltatásait ismerhették meg az érdeklődők szombaton az Építőipari Vállalkozások Szakmai Napján. A vásáron – idén először – átadták a Fejér Megyei Építőipari Nívódíjakat is.

Klecska Ernő

A Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola területén nagy érdeklődéssel kísért kiállításon és szakmai vásáron a székesfehérvári Napsugár Lakópark, a Szent István tér 7. szám alatti lakóház, a móri Wekerle Sándor Szabadidőközpont és a dunaújvárosi evangélikus templom részesülhetett az elismerésben.

A 2002-ben épült, Németh László építészmérnök által tervezett, Trapéz Kit által kivitelezett Napsugár lakópark díját Szepes András a Fejér Megyei Mérnöki Kamara elnöke adta át Bajzáné Bodnár Arankának, a lakók képviselőjének. Az egykori ruhagyár területén felépített 28 lakásos lakópark kisvárosias léptéke jól igazodik, az alapvetően családi házas környezethez.



A 2004-ben épült, Erdei László, Karé Krisztián, Szigeti Gyula és Vajnai Endréné építészmérnökök által tervezett, a Hazai Építő Zrt. által kivitelkezett épület díját Puska József, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara építőipari tagozatának az elnöke adta át Jobbágy Attilának, a lakók képviselőjének. Egy régóta húzódó neuralgikus építészeti probléma szűnt meg a társasház megépítésével. A belváros lezárásaként, egy régi városképi sebet sikerült begyógyítania – a foghíjbeépítések kiváló példája.

A 2002-ben épült, Kovács Péter és Lengyel István építészmérnök által tervezett, a Baucont Zrt. által kivitelezett móri Wekerle Sándor Szabadidőközpont díját Kiss József, az ARÉV Baráti Kör Egyesület elnöke Stolczenberger Róbert önkormányzati képviselőnek adta át. A multifunkcionális létesítmény két csarnok szerkezet összeépítésével készült, acél- és ragasztott faszerkezet alkalmazásával.


Az 1996-ban épült, Nagy Tamás Ybl-díjas építész által tervezett, az Átrium Bt. és a Komplex Kft. által kivitelezett dunaújvárosi Evangélikus templom díját Németh László, a Fejér Megyei Építészek Kamarája elnöke Stermeczki András evangélikus lelkésznek adta át. A 800 négyzetméter alapterületű építmény, nem csak impozáns megjelenésű, de kiváló akusztikájú, összenyitható termeivel, különféle koncertek rendezésére is alkalmas térrel rendelkezik. Az erdélyi szász evangélikus erődtemplomokra emlékeztető, téglával burkolt architektúra tojásdad alakba van zárva és így hirdeti az életet, ennek értelmét és oltalmát.

Az ünnepélyes ceremóniát követően a programot délelőtt a TáncolKodó Táncegyüttes, a Just Dance, a Gorsium iskola Fit Kid gyerekcsoportja, majd zumba bemutató színesítette. Délután Buch Tibor és Füredi Nikolett, s a Unique együttes szórakoztatták a nézőket.

Az ÉVOSZ Szárazépítő Tagozatának szervezésében lezajlott szárazépítő szakmai versenyen több iskola is képviseltette magát, szép eredménnyel. A kicsik és a nagyok is megmérethették tudásukat, ismereteiket a kamara Enterprise Europe Network irodája által összeállított eu-s totókon, kvízjátékokon, de nagy érdeklődést keltett a Civil Centrum által a helyszínen bemutatott vak pingpongasztal, és társasjátékok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!