Hírek

2012.01.24. 18:38

Lakások is lesznek a rendőrség egykori épületében

Dunaújváros - Lakásokat alakítanak ki az irodaház egykori rendőrségi szárnyában. Ezek eladása jelentené a magántőkét a városrehabilitációs pályázatban, amelyre átdolgozott tervekkel jelentkezne ismét a város.

Körmendi Erzsébet

Dunaújváros integrált városfejlesztési stratégiával és akciótervvel jelentkezett 2008-ban a kormány városrehabilitációs pályázatára, ám magántőke hiányában 2010 szeptemberében vissza kellett vonni a pályázatot. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség legfrissebb adatai szerint a város újból  beadhat egy átdolgozott pályázatot, ám a magántőke bevonásától továbbra sem tekintenek el a kiírók.

A tervek készítői úgy gondolják, hogy az irodaház földszinti helyiségeinek üzletté alakításával biztosíthatnák ezt a feltételt. Az átalakítás költségeit  az egykori rendőrségi szárnyban kialakítandó lakások eladásából lehetne fedezni: a vázlatterv szerint 20-26 lakást lehetne ott  kialakítani, amelyeket szerkezetkészen 7-10 millióért adhatnának el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!