Hírek

2011.12.13. 03:22

Dunaújvárosi pincértanulók sikere

Újabb szép sikert értek el a dunaújvárosi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskola tanulói egy országos szakmai versenyen.

Pekarek János

A múlt pénteken Gyulán megrendezett, III. Göndöcs Benedek Országos Gasztronómiai Emlékversenyhez, a II. Mézes Szeszesitalok és Likőrök Versenyéhez, a II. Házi Mézes Sütemények Versenyéhez, az I. Göndöcs Benedek Virágkötészeti Versenyhez és az I. Karácsonyidísz-készítő Versenyhez kapcsolódó kiállításon és bemutatón két diákjuk is kiváló eredménnyel szerepelt.

Szekeres Beatrix és Juhász Katalin 12. osztályos pincér (ez a szakma új neve, az eddig megszokott felszolgáló helyett) tanulók második helyezést értek el!

Az ifjú hölgyek, amellett, hogy pompásan megállták a helyüket az országos vetélkedés közepette, azzal külön is remekeltek, hogy ezúttal legyőzték a dunaújvárosi kerisek örök vetélytársait, a siófoki pincértanulókat. A Balaton-partiak mögöttük végeztek: most csak a szegedi pincértanulók tudták megelőzni a dunaújvárosiakat!

Az pedig már a versenysorozat komplett bekezdést kitévő címén is látszik, hogy a vetélkedő szerfölött bonyolult volt, az itt szereplő versenyzőknek igen sokféle, sokfelé ágazó képességekkel és tájékozottsággal kellett rendelkezniük.

Azt viszont ne kérdezzék, miért lettek ők: pincérek...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!