Hírek

2011.07.04. 02:27

A campus visszavár! - Jó szerencsét, diplomások!

Dunaújváros - Nyári diplomaosztóját tartotta szombaton délelőtt a Dunaújvárosi Főiskola. A szombati ünnepségeken a búcsú mellett a jövő is szóba került.

Szabó Szabolcs

Külön köszöntötték a gumiipari képzés tizenöt végzősét, akik az első diplomásai a Hankook Tire és a Dunaújvárosi Főiskola együttműködésének köszönhetően kialakított új képzésnek. Az üdvözlő szavakból jutott a külföldi diákoknak is. Tavaly húsz ukrán hallgató vehette át oklevelét, szombat óta pedig négy kínai diák mondhatja el magáról, hogy a Dunaújvárosi Főiskola diplomása.

András István rektorhelyettes az intézmény jövőjéről is beszélt. Kiemelte, hogy a főiskolának az alkalmazott tudományok területén kell továbbfejlődnie. Ehhez a szükséges előrelépéshez pedig az intézményben már le is rakták egy virtuális egyetemen alapjait. András István az elkövetkezendő évek sikerreceptjét is ismertette a végzősökkel. Ehhez önismeretre, használható idegennyelv ismeretre, folyamatos tanulásra és elkötelezettségre van szükség. Hozzátette: a főiskola célja is az, hogy ilyen hallgatók érkezzenek a DF-re, és hogy ilyen végzősök szerezzenek diplomát egy olyan vidéki főiskolán, ahol a hallgató nem vész el a tömegben, mert itt családi, baráti közösségben tanulhat. Egy olyan közösségben, amely visszavárja egykori diákjait.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!