Hírek

2011.02.04. 03:29

Védett lett a szoborpark

Dunaújváros - Egyhangú döntéssel védett tárgyegyüttessé nyilvánította a Dunaújvárosi Nemzetközi Acélszobrász Alkotótelep műtárgyait a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal.

Szigeti Sándor

- A fenti kérdést a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal eljárására vonatkozó rendelet alapján létrehozott Kulturális Javak Bizottsága is megvitatta. A tanácsadó testület a védetté nyilvánítást egyhangúlag támogatta, mert az alkotótelep műveit város-, ipar-, és kultúrtörténeti jelentősége, valamint egyedisége, nemzetközi különlegessége miatt kiemelkedő jelentőségű és pótolhatatlan tárgyegyüttesnek tekinti - ez szerepel többek között a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal határozatának indoklásában.

- Csütörtökön kaptuk meg a határozatot, amely összesen hatvanhárom alkotás védelembe vételéről szól - mondta el lapunknak Klein András, a szoborpark kezelését végző Dunaferr-Art Dunaújváros Alapítvány ügyvivője, aki jövő hétre kuratóriumi ülést szeretne összehívni.

A szoborpark fenntartása és felújítása a két alapító, vagyis a város és a Dunaferr Zrt. feladata lenne. A védetté nyilvánítással ugyanis kötelezettségek is járnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!