Hírek

2011.02.03. 09:07

Még változhat(?)

Dunaújváros - Míg az intézmények a szakmai javaslataikat készítik az alapfokú oktatás átalakításával kapcsolatban, a nyilvánosságra került információk nyomán a szülők már több intézményben szervezkednek. Fájó, de az átalakítást valamilyen formában muszáj lesz meglépni.

Szabó Szabolcs

A városi alapfokú iskolahálózat jelentős átszabását két változatban tartalmazó önkormányzati előterjesztés nyilvánosságra kerülése után több - lapunkat felkereső - szülő és szülői közösség is jelezte, hogy készek akár az utcán is tiltakozni a tervezet végrehajtása ellen. Az intézményvezetők egy része abban bízik, hogy az önkormányzat nem a selyemzsinórt postázta, lehet még jócskán finomítani a közgyűlés elé szánt dokumentumon.

- Az intézmények, a szakmai és szülői szervezetekhez eljuttatott előterjesztési tervezet egy kidolgozott koncepció, vitanyag. Természetesen minden érintettnek módja van véleményt nyilvánítani, és az itt felmerülő érdemi javaslatokat az önkormányzat is megfontolja majd - felelte megkeresésünkre Kiss András, az önkormányzat oktatási bizottságának elnöke, aki a struktúraváltoztatással kapcsolatban hangsúlyozta:

- Fájó lépés, de az átalakítást valamilyen formában muszáj lesz meglépni. A város jelenlegi helyzetében ilyen méretű alapfokú intézmény-struktúrát nem bír el a város. A gyereklétszám folyamatosan csökken, az állami normatívát pedig több mint kilencszáz millió forinttal kell kiegészítenie a városnak. Ezzel mindenkinek számolnia kell. Az átalakítás végleges, megvalósuló formája általunk sem ismert még, hiszen várjuk az intézmények javaslatait. Így korai még részleteiben beszélni a tervezett változtatásokról, s az ehhez kapcsolódó személyi kérdésekről - fogalmazott a városatya, aki annyit még elárult, hogy jövő héten kedden hivatalos sajtótájékoztatót tartanak az ügyben.

Az átalakítás érintené a közel nyolcszázötven diákkal fogalalkozó Nevelési Tanácsadó Intézet, valamint a Logopédiai Intézet életét is. Ők a Fáy utcában taláható Móra iskolába költöznének. - Jelenleg is tanulmányozzuk a ránk vonatkozó sorokat, ám számos szakmai kérdés merült fel bennünk a tervezetben szereplő költözést illetően. Örömmel vettük volna, ha előztesen is megkérdezték volna a véleményünket - fogalmazott a DH-nak Csikós Ágnes, a Nevelési Tanácsadó igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!