Hírek

2010.08.25. 05:43

Jobban van Nomak, a brutálisan összevert kutya

DH - Minden bizonnyal felépül súlyos sérüléseiből Nomak, az a hét éves keverék eb, akit brutálisan bántalmazott gazdája Kisapostagon.

Szabó Szabolcs

Létay lapunknak megerősítette, hogy egy vérében hörgő, félholtra vert állatot talált a helyszínen. A szerencsétlen eb feje felfújódott, széttört a koponyacsontja és betört az orrcsontja is. Az állatmentők által Nomaknak keresztelt eb életét dr. Győri Balázs gyors orvosi beavatkozása mentette meg, sokáig kétséges volt az állapota.

 

 

- Éveken keresztül nem kaphatott rendes táplálékot, durván bánhattak vele, ennek ellenére keresi az ember társaságát. Most már az a fő feladatunk, hogy gondos gazdát keressünk Nomaknak - mondta el Létay.

Nomak esete több szempontból is érdekes lehet. Kérdés, mire jut majd a bíróság az állatkínzási ügyben... Ez év májusában egy 18 éves fiatalembert ítélt - nem jogerősen - egy év három hónap letöltendő fogházbüntetésre a Kaposvári Városi Bíróság. A férfi két évvel ezelőtt brutális kegyetlenséggel, egy fejsze fokával több csapással megölte kutyáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!