Hírek

2009.12.29. 03:28

A Kandó téren épül az új hajléktalanszálló

Dunaújváros - A Kandó téren nyílik meg az új önkormányzati hajléktalanszálló. Az épület átalakítására újra kiírják a közbeszerzési eljárást, mert legutóbb túl magas összegű ajánlatok érkeztek.

Szabó Betty

A Kandó téri épület felújításával, átépítésével elvileg jövő év, vagyis 2010 novemberére végeznie kellene a kivitelezőnek (akit még kis em választottak!). Decemberre ugyanis már a beköltöznének az új szálló épületébe.

A város év elején megvásárolta a Kandó tér 7. szám alatt található épületet. Ide költöztetnék a Papírgyári úti városi szállóról a hajléktalanokat, éppen ezért az épület átalakítására pályázatot nyújtott be az önkormányzat. A tenderen nyertek is, ám mint kiderült: az elnyert 94 millió forint kevés. Az átalakítási munkálatokra jelentkező cégek közül a legolcsóbb is közel 140 millió forintért végezné el a munkát.

A városnak nincs elégpénze, hogy kipótolja az összeget. A decemberben tartott közgyűlésen felvetődött: milyen számítások alapján pályáztak, ha végül az elnyert pénzösszeg közel ötven százalékával kellene többet költeni az átépítésre?! Szóba került a műszaki tartalom csökkentése is. Kérdésként azonban felvetődött, hogy ehhez vajon hozzájárul-e a pályázat kiírója. Éppen ezért egyeztettek a kiíróval a támogatási szerződés módosításáról. A cél ugyanis az, hogy ne vesszen el a támogatésként elnyert százmilliós összeg.

A decemberi közgyűlés óta folytatott tárgyalásokon arra jutottak: újra ki kell írni a közbeszerzési eljárást a Kandó téri épület felújítására. Felmerült ugyanis, hogy a legutóbbi pályáztatásra érkezett ajánlatoknál jóval kedvezőbb feltételekkel is előállhatnak a pályázók. Egy biztos: az átépítés csúszni fog, azt egyelőre nem tudni, hogy mennyit kell várni az átadásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!