Hírek

2009.08.03. 02:27

Díjhalmozó táborállási polgárőrök

Dunaújváros - A megye legjobb járőrei címet nyerték el a Táborállási Polgárőrség tagjai, Szloboda György pedig a Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozatát kapta meg.

Szigeti Sándor

A Zámolyon rendezett megyei polgárőrnapon a dunaújvárosiak tizenegy csapat közül szerezték meg az első helyet. Egy öt kilométeres pályán kellett időre végigmenni, de a feladatok között tesztek is szerepeltek. A siker kovácsa négy fiatalember: Csősz István, Kovács Jácint, Ulbert Alex és tartalékként Molnár Attila alkotta a csapatot.

Bár fiatalokról van szó, közülük többen már rutinos polgárőröknek számítanak:

- Több mint tíz éve vagyok polgárőr, még tizennyolc évesen léptem be az első szervezetbe. Úgy éreztem, én is tehetek valamit a város közbiztonságáért - mondja a huszonkilenc éves Csősz István, aki civilben vállalkozó.

- Rendszeresen részt veszünk megyei és országos versenyeken, és a rendőrséggel is együttműködünk, például közlekedésbiztonsági akciókban - meséli az első helyezett csapat másik tagja Kovács Jácint, aki eredeti végzettsége szerint szakács. Hat és fél éve tagja a polgárőrségnek, és első nagy fogása egy graffity-s banda volt, akik éppen a Skála Áruház falát vették célba.

Ulbert Alexnek már az édesapja is a Táborállási Polgárőrség tagja volt, így nem meglepő, hogy ő is formaruhát húzott: - Néhányszor elkísértem édesapámat járőrözni, és nagyon megtetszett a dolog. Gyalogos a gépjárműves szolgálatot egyaránt teljesítünk, de egyelőre csak idősebbekkel, hiszen még csak tizennyolc éves vagyok, a Dunaferr szakközépiskolában tanulok - mondta Alex.

Szloboda Gyuri bácsi, a polgárőrség alapítója ugyancsak komoly elismerésben részesült a megyei verseny alkalmával. A tizennyolc éve létrehozott polgárőrségben végzett munkáját a Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozatával ismerte el az Országos Polgárőr Szövetség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!