Hétvége

2012.08.19. 07:27

Drift trike: olasz-magyar barátság a versenyen

Székesfehérvár - A drift trike legeredményesebb magyar versenyzője, Vaszilkó Balázs és csapatának invitálására olasz sportolók látogattak hazánkba a múlt hét végén. Az itáliai fiúkat a gyönyörű magyar lányok, a bográcsos gulyás, és a sportág vakmerő, magyar képviselői is lenyűgözték.

Miskei Anita

Nemrégiben még nevét sem ismerték a hazai fiatalok a drift trike-nak, mely első látszatra mókás kis játéknak tűnik. Nem csoda, hiszen fiatal felnőttek ülnek apró, háromkerekű biciklik nyergébe, s vállalnak be óriási kanyarokat, alagutakat, lejtőket. A vakmerőségen túl persze ügyesség is kell ahhoz, hogy eredményesen teljesítsünk ebben a külföldön már igen népszerű sportágban. A székesfehérvári fiatalok egy csoportja próbára tette magát az Olaszországban megrendezett versenyeken, s szép eredményt értek el. Az idei bajnokság élén áll drift kategóriában a fehérvári Vaszilkó Balázs. Bár itthon mások a természeti adottságok, s a lehetőségek, a fiatal nemigen talál legyőzőre csoportjában. Ennek ellenére a hazai csapat képviseletében küzdő Vaszilkó Balázst és társát, Horit mindig örömmel fogadják az olaszok.

Sőt, mára barátság alakult ki a versenyzők között, s az itáliai fiúk a múlt hét végén Magyarországra látogattak. A biciklizés mellett Fehérvárt, Balatonfüredet, Tihanyt és Budapestet is megismerték az olaszországi versenyzők, de buliztak Siófokon is. Elvarázsolta a kilenc vendéget a magyar lányok szépsége. Rajongtak a szőke nőkért és persze a bográcsos gulyásért, ahogyan a magyar pályáért is. A nyelvi korlátok sem akadályozták a fiúkat abban, hogy szórakozzanak, s szorosabb barátságokat kössenek. A magyar csapatnak egyre jobban megy az angol, olaszul is tanulgatnak már, az olasz fiúk szintén az angol nyelven próbáltak kommunikálni. A társalgás így is működött, a fiúk pedig a versenypályán kívül is csapattá váltak.

Az összetartásra, a közös edzésekre egyébként szükség is van, hiszen augusztus 25-én, azaz a jövő hét végén rendezik meg Olaszországban a világbajnokságot, melyen több nemzet, spanyolok, franciák, németek is képviseltetik magukat az olasz és magyar srácok mellett. Balázs már nagyon várja a megmérettetést. Elárulta, ha a gyorsasági szakaszon akadnak is nála ügyesebb, bátrabb versenyzők, driftelésben mindig sikerül újat mutatnia, leginkább ösztönből. Hiszen a hazainál az olasz utak meredekebbek.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!