Hétvége

2010.10.02. 02:26

Tízéves a borklub, és jól kóstolnak

Jubileumhoz érkezett az idén a Dunaújvárosi Borbarát Klub. Szerdán a tizedik évét kezdte meg a társaság. Ez alkalomból Grábics Gáborral, a klub elnökével (is) beszélgettünk.

Dunaújvárosi Hírlap

Grábics Gábor arra a kérdésünkre, hogy hol fedezi fel az ifjú tehetségeket, ezt válaszolta: - Egy jó barátom, Sándorfi Péter borforgalmazással foglalkozik, nyitott szemmel jár az országban, ő szokott tippeket adni. S úgy érzem, jó tippeket ad. Persze ez nem jelenti azt, hogy a régi vendégeinktől elfordulunk, minden évben rendszeresen visszahívjuk azokat a borászokat, akik a kezdeteknél jártak nálunk: leellenőrizzük egymást. Nézzük, hogy az ő boraik hogy alakulnak, s nézzük azt, hogy mi a klubtagjaink hogyan fejlődnek a kóstolásban.

A borklub idei első vendége - mindig szeptemberben kezdődik a szezon - Debreczeni Kálmán volt, aki különleges szakembernek számít, mivel Etyeken és Szekszárdon van ültetvénye. A két terület földrajzilag igen messze esik egymástól, ezért érdekes, hogy hogyan alakult ki ez az összefonódás.

(Az etyeki borvidéken a Csabdi-Vasztély község határában terül el az ültetvény hektáronként hétezer tőkével. A pincészet hivatalos neve Debreczeni-Ferenczi Szőlőbirtok és Pincészet. A legjelentősebb fajták a pinot noir, a chardonnay, a savignon blanc és a sárgamuskotály. Szekszárdon Alsónánán van a pincészet területe, itt a pinot noir, a zweigelt, a merlot, a cabernet franc és a caberbet sauvignon a meghatározó. Az ültetvény itt is hétezer tőke hektáronként.)

- Etyek a bázis, Szekszárdon viszont láttam egy nagyon szép területet, amit nászajándékba megvettem a feleségemnek. Mind a kettő a szívem csücske.

Debreczeni úr az idei szürettel kapcsolatban annyit mondott, nagyon oda kellett figyelni, extra költségek keletkeztek azért, hogy jó legyen az évjárat, de a jelek szerint nem panaszkodhatnak.

A borász a dunaújvárosi tapasztalataival kapcsolatban nagyon hízelgően nyilatkozott: - Nagyon szeretek borklubokba járni, mert így személyesen tudok találkozni a fogyasztókkal, és mindenképpen szeretném kiemelni, hogy nagyon ritkán találkozom olyan szakértő, érdeklődő, jól kóstoló borklub-tagokkal, mint Dunaújvárosban.

Egészségünkre!

Grábics Gábor arra a kérdésünkre, hogy hol fedezi fel az ifjú tehetségeket, ezt válaszolta: - Egy jó barátom, Sándorfi Péter borforgalmazással foglalkozik, nyitott szemmel jár az országban, ő szokott tippeket adni. S úgy érzem, jó tippeket ad. Persze ez nem jelenti azt, hogy a régi vendégeinktől elfordulunk, minden évben rendszeresen visszahívjuk azokat a borászokat, akik a kezdeteknél jártak nálunk: leellenőrizzük egymást. Nézzük, hogy az ő boraik hogy alakulnak, s nézzük azt, hogy mi a klubtagjaink hogyan fejlődnek a kóstolásban.

A borklub idei első vendége - mindig szeptemberben kezdődik a szezon - Debreczeni Kálmán volt, aki különleges szakembernek számít, mivel Etyeken és Szekszárdon van ültetvénye. A két terület földrajzilag igen messze esik egymástól, ezért érdekes, hogy hogyan alakult ki ez az összefonódás.

(Az etyeki borvidéken a Csabdi-Vasztély község határában terül el az ültetvény hektáronként hétezer tőkével. A pincészet hivatalos neve Debreczeni-Ferenczi Szőlőbirtok és Pincészet. A legjelentősebb fajták a pinot noir, a chardonnay, a savignon blanc és a sárgamuskotály. Szekszárdon Alsónánán van a pincészet területe, itt a pinot noir, a zweigelt, a merlot, a cabernet franc és a caberbet sauvignon a meghatározó. Az ültetvény itt is hétezer tőke hektáronként.)

- Etyek a bázis, Szekszárdon viszont láttam egy nagyon szép területet, amit nászajándékba megvettem a feleségemnek. Mind a kettő a szívem csücske.

Debreczeni úr az idei szürettel kapcsolatban annyit mondott, nagyon oda kellett figyelni, extra költségek keletkeztek azért, hogy jó legyen az évjárat, de a jelek szerint nem panaszkodhatnak.

A borász a dunaújvárosi tapasztalataival kapcsolatban nagyon hízelgően nyilatkozott: - Nagyon szeretek borklubokba járni, mert így személyesen tudok találkozni a fogyasztókkal, és mindenképpen szeretném kiemelni, hogy nagyon ritkán találkozom olyan szakértő, érdeklődő, jól kóstoló borklub-tagokkal, mint Dunaújvárosban.

Egészségünkre!

A borklub idei első vendége - mindig szeptemberben kezdődik a szezon - Debreczeni Kálmán volt, aki különleges szakembernek számít, mivel Etyeken és Szekszárdon van ültetvénye. A két terület földrajzilag igen messze esik egymástól, ezért érdekes, hogy hogyan alakult ki ez az összefonódás.

(Az etyeki borvidéken a Csabdi-Vasztély község határában terül el az ültetvény hektáronként hétezer tőkével. A pincészet hivatalos neve Debreczeni-Ferenczi Szőlőbirtok és Pincészet. A legjelentősebb fajták a pinot noir, a chardonnay, a savignon blanc és a sárgamuskotály. Szekszárdon Alsónánán van a pincészet területe, itt a pinot noir, a zweigelt, a merlot, a cabernet franc és a caberbet sauvignon a meghatározó. Az ültetvény itt is hétezer tőke hektáronként.)

- Etyek a bázis, Szekszárdon viszont láttam egy nagyon szép területet, amit nászajándékba megvettem a feleségemnek. Mind a kettő a szívem csücske.

Debreczeni úr az idei szürettel kapcsolatban annyit mondott, nagyon oda kellett figyelni, extra költségek keletkeztek azért, hogy jó legyen az évjárat, de a jelek szerint nem panaszkodhatnak.

A borász a dunaújvárosi tapasztalataival kapcsolatban nagyon hízelgően nyilatkozott: - Nagyon szeretek borklubokba járni, mert így személyesen tudok találkozni a fogyasztókkal, és mindenképpen szeretném kiemelni, hogy nagyon ritkán találkozom olyan szakértő, érdeklődő, jól kóstoló borklub-tagokkal, mint Dunaújvárosban.

Egészségünkre!

A borklub idei első vendége - mindig szeptemberben kezdődik a szezon - Debreczeni Kálmán volt, aki különleges szakembernek számít, mivel Etyeken és Szekszárdon van ültetvénye. A két terület földrajzilag igen messze esik egymástól, ezért érdekes, hogy hogyan alakult ki ez az összefonódás.

(Az etyeki borvidéken a Csabdi-Vasztély község határában terül el az ültetvény hektáronként hétezer tőkével. A pincészet hivatalos neve Debreczeni-Ferenczi Szőlőbirtok és Pincészet. A legjelentősebb fajták a pinot noir, a chardonnay, a savignon blanc és a sárgamuskotály. Szekszárdon Alsónánán van a pincészet területe, itt a pinot noir, a zweigelt, a merlot, a cabernet franc és a caberbet sauvignon a meghatározó. Az ültetvény itt is hétezer tőke hektáronként.)

- Etyek a bázis, Szekszárdon viszont láttam egy nagyon szép területet, amit nászajándékba megvettem a feleségemnek. Mind a kettő a szívem csücske.

Debreczeni úr az idei szürettel kapcsolatban annyit mondott, nagyon oda kellett figyelni, extra költségek keletkeztek azért, hogy jó legyen az évjárat, de a jelek szerint nem panaszkodhatnak.

A borász a dunaújvárosi tapasztalataival kapcsolatban nagyon hízelgően nyilatkozott: - Nagyon szeretek borklubokba járni, mert így személyesen tudok találkozni a fogyasztókkal, és mindenképpen szeretném kiemelni, hogy nagyon ritkán találkozom olyan szakértő, érdeklődő, jól kóstoló borklub-tagokkal, mint Dunaújvárosban.

Egészségünkre!

(Az etyeki borvidéken a Csabdi-Vasztély község határában terül el az ültetvény hektáronként hétezer tőkével. A pincészet hivatalos neve Debreczeni-Ferenczi Szőlőbirtok és Pincészet. A legjelentősebb fajták a pinot noir, a chardonnay, a savignon blanc és a sárgamuskotály. Szekszárdon Alsónánán van a pincészet területe, itt a pinot noir, a zweigelt, a merlot, a cabernet franc és a caberbet sauvignon a meghatározó. Az ültetvény itt is hétezer tőke hektáronként.)

- Etyek a bázis, Szekszárdon viszont láttam egy nagyon szép területet, amit nászajándékba megvettem a feleségemnek. Mind a kettő a szívem csücske.

Debreczeni úr az idei szürettel kapcsolatban annyit mondott, nagyon oda kellett figyelni, extra költségek keletkeztek azért, hogy jó legyen az évjárat, de a jelek szerint nem panaszkodhatnak.

A borász a dunaújvárosi tapasztalataival kapcsolatban nagyon hízelgően nyilatkozott: - Nagyon szeretek borklubokba járni, mert így személyesen tudok találkozni a fogyasztókkal, és mindenképpen szeretném kiemelni, hogy nagyon ritkán találkozom olyan szakértő, érdeklődő, jól kóstoló borklub-tagokkal, mint Dunaújvárosban.

Egészségünkre!

(Az etyeki borvidéken a Csabdi-Vasztély község határában terül el az ültetvény hektáronként hétezer tőkével. A pincészet hivatalos neve Debreczeni-Ferenczi Szőlőbirtok és Pincészet. A legjelentősebb fajták a pinot noir, a chardonnay, a savignon blanc és a sárgamuskotály. Szekszárdon Alsónánán van a pincészet területe, itt a pinot noir, a zweigelt, a merlot, a cabernet franc és a caberbet sauvignon a meghatározó. Az ültetvény itt is hétezer tőke hektáronként.)

- Etyek a bázis, Szekszárdon viszont láttam egy nagyon szép területet, amit nászajándékba megvettem a feleségemnek. Mind a kettő a szívem csücske.

Debreczeni úr az idei szürettel kapcsolatban annyit mondott, nagyon oda kellett figyelni, extra költségek keletkeztek azért, hogy jó legyen az évjárat, de a jelek szerint nem panaszkodhatnak.

A borász a dunaújvárosi tapasztalataival kapcsolatban nagyon hízelgően nyilatkozott: - Nagyon szeretek borklubokba járni, mert így személyesen tudok találkozni a fogyasztókkal, és mindenképpen szeretném kiemelni, hogy nagyon ritkán találkozom olyan szakértő, érdeklődő, jól kóstoló borklub-tagokkal, mint Dunaújvárosban.

Egészségünkre!

- Etyek a bázis, Szekszárdon viszont láttam egy nagyon szép területet, amit nászajándékba megvettem a feleségemnek. Mind a kettő a szívem csücske.

Debreczeni úr az idei szürettel kapcsolatban annyit mondott, nagyon oda kellett figyelni, extra költségek keletkeztek azért, hogy jó legyen az évjárat, de a jelek szerint nem panaszkodhatnak.

A borász a dunaújvárosi tapasztalataival kapcsolatban nagyon hízelgően nyilatkozott: - Nagyon szeretek borklubokba járni, mert így személyesen tudok találkozni a fogyasztókkal, és mindenképpen szeretném kiemelni, hogy nagyon ritkán találkozom olyan szakértő, érdeklődő, jól kóstoló borklub-tagokkal, mint Dunaújvárosban.

Egészségünkre!

- Etyek a bázis, Szekszárdon viszont láttam egy nagyon szép területet, amit nászajándékba megvettem a feleségemnek. Mind a kettő a szívem csücske.

Debreczeni úr az idei szürettel kapcsolatban annyit mondott, nagyon oda kellett figyelni, extra költségek keletkeztek azért, hogy jó legyen az évjárat, de a jelek szerint nem panaszkodhatnak.

A borász a dunaújvárosi tapasztalataival kapcsolatban nagyon hízelgően nyilatkozott: - Nagyon szeretek borklubokba járni, mert így személyesen tudok találkozni a fogyasztókkal, és mindenképpen szeretném kiemelni, hogy nagyon ritkán találkozom olyan szakértő, érdeklődő, jól kóstoló borklub-tagokkal, mint Dunaújvárosban.

Egészségünkre!

Debreczeni úr az idei szürettel kapcsolatban annyit mondott, nagyon oda kellett figyelni, extra költségek keletkeztek azért, hogy jó legyen az évjárat, de a jelek szerint nem panaszkodhatnak.

A borász a dunaújvárosi tapasztalataival kapcsolatban nagyon hízelgően nyilatkozott: - Nagyon szeretek borklubokba járni, mert így személyesen tudok találkozni a fogyasztókkal, és mindenképpen szeretném kiemelni, hogy nagyon ritkán találkozom olyan szakértő, érdeklődő, jól kóstoló borklub-tagokkal, mint Dunaújvárosban.

Egészségünkre!

Debreczeni úr az idei szürettel kapcsolatban annyit mondott, nagyon oda kellett figyelni, extra költségek keletkeztek azért, hogy jó legyen az évjárat, de a jelek szerint nem panaszkodhatnak.

A borász a dunaújvárosi tapasztalataival kapcsolatban nagyon hízelgően nyilatkozott: - Nagyon szeretek borklubokba járni, mert így személyesen tudok találkozni a fogyasztókkal, és mindenképpen szeretném kiemelni, hogy nagyon ritkán találkozom olyan szakértő, érdeklődő, jól kóstoló borklub-tagokkal, mint Dunaújvárosban.

Egészségünkre!

A borász a dunaújvárosi tapasztalataival kapcsolatban nagyon hízelgően nyilatkozott: - Nagyon szeretek borklubokba járni, mert így személyesen tudok találkozni a fogyasztókkal, és mindenképpen szeretném kiemelni, hogy nagyon ritkán találkozom olyan szakértő, érdeklődő, jól kóstoló borklub-tagokkal, mint Dunaújvárosban.

Egészségünkre!

A borász a dunaújvárosi tapasztalataival kapcsolatban nagyon hízelgően nyilatkozott: - Nagyon szeretek borklubokba járni, mert így személyesen tudok találkozni a fogyasztókkal, és mindenképpen szeretném kiemelni, hogy nagyon ritkán találkozom olyan szakértő, érdeklődő, jól kóstoló borklub-tagokkal, mint Dunaújvárosban.

Egészségünkre!

Egészségünkre!

Egészségünkre!

Címkék#borklub

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!