Tornagyőzelem

2024.03.05. 18:07

Válogatott siker a DKKA játékosaival

A magyar női junior kézilabda-válogatott a nyári U20-as világbajnokságra készülve edzőtáborba vonult, majd pedig egy rangos nemzetközi tornával zárta a közös munkát, amit Dabason rendeztek meg.

Gallai Péter

Gajdos Petra nemzetközi tornát nyert a válogatottal

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az együttesben a Dunaújvárosi Kohász csapatából ott volt a beálló, Gajdos Petra, továbbá a Ferencvárostól kölcsönbe érkezett balszélsője, Török Fanni is.

A Szilágyi Zoltán szövetségi edző által irányított magyar fiatalok a négy nemzet tornáján elsőként Németország korosztályos legjobbjaival találkoztak, és végig vezetve nyertek 33–30-ra. Gajdos és Török egyaránt két góllal zárt. A következő napon a franciákat is legyőzték a lányok, méghozzá magabiztosan 28–19-re. Ezen a találkozón a DKKA játékosai ismét azonosan, egy-egy találattal zártak.
Az utolsó meccs szombaton a tavalyi Európa-bajnokság döntőjének volt a visszavágója, amikor a dánokkal mérte össze erejét a junior válogatott, s ezúttal is ők nyertek. A meccs elején az északiak vezettek, onnan sikerült fordítani a szünetre. A második félidőben pedig végig vezetve, végül 29–24-re nyertek a hazaiak, ezzel hibátlanul zárva a felkészülési tornát. Ezúttal Török egy góllal járult hozzá a sikerhez.

A válogatott program lezárulta után Gajdos és Török hazatérve, még pályára lépett a Kohász Kozármisleny iellen győztes bajnokiján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában