Bejelentés

2024.02.04. 08:30

Szezon végén távozik a DKKA portugál légiósa

A dunaújvárosi klub szombaton közösségi oldalán jelentette be a hírt.

Gallai Péter

Moreno egy szezon után máshol folytatja

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az, hogy Débora Solange Costa Moreno a következő szezonban már nem a Kohász színeiben kézilabdázik, már az Alba Fehérvár csütörtöki sajtótájákoztatóból sejthető volt. Ezen elmondták, nyártól jelentősen átalakul a női kézilabda NB I-ben jelenleg hetedik  - a kilencedik DKKA-val azonos pontszámmal - helyen álló együttes játékoskerete, a távozók pótlását megkezdte a klub. Többek között Horváth Roland vezetőedző elmondta, hogy új játékos lesz nyártól a fehérvári nevelésű Szabó-Májer Krisztina, aki a Budaörsből tér vissza, illetve belső védő posztra érkezhet a portugál átlövő, a jelenleg a Dunaújvárosban szereplő Débora Solange Costa Moreno.

Nos, a feltételes mód kijelentőre változott szombaton este, amikor a DKKA közösségi oldalán bejelentették, Moreno a következő szezonban már máshol folytatja, hogy hol, azt nem nevezték meg. Azonban az Alba tájékoztatása alapján nem nehéz kitalálni.

A 25 esztendős, 176 centis jobbkezes átlövő a Benfica Andebol csapatából érkezett erre az idényre, ahol korábban öt szezonon keresztül játszott. A portugál játékos eddig tizenöt találkózón – tizenhárom bajnoki és két kupa – lépett pályára a Kohász színeiben, ahol jobbára csak védekezésben számítanak rá. Eddig három gólt szerzett a bajnoksában és egyszer állították ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában