Dunaföldvár

2024.05.19. 19:00

Aki fát ültet, bízik a jövőben

Talán ez a régi mondás világít rá legegyszerűbben a nagykarácsonyiak szép vállalására. Hamarosan, persze még sok munka árán egy kedves liget születik Nagykarácsonyban. A Dunaföldvár felől érkezőket fogadja majd a megszépülő, történelmi korszakokat is megidéző környezet. A részletekről Scheier Zsolt a település polgármesterétől ezt is hallottuk.

Balogh Tamás

Fotó: Balogh Tamás

– Volt aki fölkapta a fejét, hogy május elején ültettünk fákat erre a helyre. Mindenkit megnyugtathatok, mert földlabdásan kaptuk ezeket a hozzánk került cserjéket. Ezért jól bírják a költöztetésüket. Két helyrajzi számra jelöltük meg ennek a harminc darab nyírfának a helyét, Az egyik egy nyílt részt zár le, a másikat pedig a harminchárom éve létesített emlékmű köré terveztük. Az akkor odaültetett fák sajnos mára már elöregedtek, és az utóbbi évek viharai komoly károkat okoztak bennük. Mások belógtak az úttest fölé, ami biztonsági kockázatot jelentett. Pótolni kellett őket, mert már nem nevezhettük ennek a kis térnek díszének.

Pályázaton nyerték őket

– Az idén folytatódik a Településfásítási Program. Ismét a 10 ezer fő lélekszámúnál kisebb, magyarországi települések igényelhettek fákat. Ez már a második olyan pályázat volt, aminek a keretein belül az Országfásítási programból nyertünk lehetőséget erre a feladatra. Első alkalommal három éve, magaskőriseket nyertünk, amik szépen megeredtek.

Nagyon sok munkát ad az előkészítés, az ültetés és felnevelésük, de a szép látványukkal megszolgálják azt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában