Kihívás

2024.02.26. 08:30

A Dunaújváros Futsal az élről kezdi az alsóházi rájátszást

Hétfőn este kezdi meg szereplését a férfi futsal NB II nyugati csoport alsóházában a dunaújárosi csapat. Az első fordulóban Tihanyba utaznak, ahol a hazaiak rendre nehéz küzdelemre kényszerítik őket.

Balogh Tamás

Ivacs Gáborék Tihanyban kezdenek hétfőn

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Kezdjük a sort az irigyelt felsőházasokkal. Először is: miért lehet irigyelni őket? Leginkább azért, mert az itt szereplők részére ott a lehetőség, hogy felkerüljenek a presztízst, valamint előnyöket jelentő NB I-be. Majdnem olyan fontos, hogy innen nem lehet kiesni sem, tehát, amennyiben nincsenek nagyratörő álmai egy klubnak, akkor szépen csendesen ellabdázhatnak a szezon végéig.
Azt már az olvasók ismereteire és a megérzéseire hagynám, hogy erre a listára, a „páholyba”, az első öt közé képességei alapján hányadik helyre férhetett volna be az újvárosi legénység?

Na, de vissza az alsóházhoz, ahol nagy kihívás elé kerültek a csapatok, elsőre ki hinné, hogy az egy izgalmas helyszín, pedig nagyon is az. 

Ugyanis az NB II két csoportjának 11. és 12. helyezettjei kiesnek a harmadik vonalba.

Gondolom ez az érintetteknek eléggé rémisztően hangzik. A fent említettek tükrében valószínűleg érthető, hogy miért érzem rangadó feszültségűnek az újvárosiakra váró összes hátralévő fordulót. Nagyon jó biztonságot jelent az a hozott hat pont, amiről az élről kezdik az alsóházi küzdelmeket, de két botlással már el is szálltak a hamis biztonságot nyújtó remények. Persze vannak helyettük mások. Például, amik az NB I-es Veszprém elleni, egyébként 4–1-es vereséget hozó előző heti Magyar Kupa mérkőzés tapasztalataiból születtek.

– Azt gondolom, hogy a rutin hozta meg veszprémiek sikerét, viszont nem tudom elmarasztalni a csapatomat sem, sőt, azt hiszem, megdicsérhetem őket, mert ez volt az a vereség, amiből lehet tanulni és a hozadékára lehet építkezni. Az ellenfelünk a mezőnyben nem tudta teljesen ránk erőltetni az akaratát, a pontrúgásaikkal viszont „kifilézett” bennünket. Ez a nagyobb rutin, türelmesen kivárták, hogy mikor hibázunk.

Azt mondtam a játékosaimnak, ha minden meccsen így tudnánk játszani, akkor most nem az alsóházról beszélgetnénk. Persze reálisan kell látni ezt a dolgot, ebben a hosszú alapszakaszban rengeteget tettünk azért, hogy ne kerüljünk a felsőházba.

 – mondta Tóth Árpád, a Dunaújváros Futsal edzője.

Az alsóház állása a hozott bónusz pontokkal: 

1. Dunaújváros Futsal 6 pont, 2. Mad Dogs-Viadukt SE 4 pont, 3. Tihanyi FC 2 pont, 4. Asterix SC Érd 1 pont, 5. WPC Meister-Érd-SZISE 0 pont.

A dunaújvárosi együttes további programja a rájátszásban a következő lesz.

Március 1., 19 óra: Dunaújváros Futsal – Asterix Érd. Március 18., 20.30: Érd-SZISE – Dunaújváros Futsal. Március 22., 19 óra: Dunaújváros Futsal – Mad Dogs. Április 5, 19 óra: DF – Tihany. Április 15: Asterix Érd – DF. Április 26., 19 óra: DF – Érd-SZISE. Május 6., 20 óra: Mad Dogs – DF. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában