Magyar Kupa

2023.11.12. 19:16

Ugyan nem jutottak döntőbe, de nincsen okuk szégyenkezni

A kevesebbet hibázó Fradi megnyerte a DFVE ellen a női vízilabda Magyar Kupa péntek esti elődöntőjét. Az újvárosi csapatnak leginkább az emberelőnyös helyzetek kihasználásával volt gondja, azonban ahogy megszoktuk, egy percre nem adták fel a találkozót és az utolsó pillanatig küzdöttek.

Gallai Péter

Horváth Brigittáék szerdán

Forrás: MVLSZ/Kovács Anikó

A bajnokságot vezető Ferencváros számított a találkozó esélyesének, azonban abban a sorozatban is csak egy góllal nyertek a zöld-fehérek Dunaújvárosban. A kupában szintén nagy terveik voltak a fővárosiaknak, azonban a fiatal DFVE az elmúlt hazai és nemzetközi meccsein bemutatta, egy percig nem adja fel egyetlen találkozóját, s küzdeni tudásuk kimagasló.

Végül 11-7-re a Fradi nyert, de a DFVE fiatal csapatát sem érheti rossz szó. Persze, a meccs értékelésében Vad Lajos vezetőedző a pozitív dolgok mellett a hibákat is látta.
– Igen, az emberelőnyös játékban még jelenleg vannak lemaradásaink, a Fradi ellen is ebben voltak nagyon nagy gondjaink – mondta Vad Lajos. Hozzátette, azért tudni, kell, hogy nagyon sok a fiatal játékos, akiknek ilyen hőfokú mérkőzésen kell pallérozódniuk. 

Úgy érzem, hogy becsülettel helytállt a csapat és azt azért ne felejtsük el, a Ferencváros elég komplett társaság. Nálunk vannak tizenhét évesek is, akiknek játszani kell, és ilyen meccsen megmutatniuk, mit is tudtnak. A másik, hogy ilyenkor meg kell kapni a „ megfelelő pofonokat” is ahhoz, előrébb tudjanak lépni.

A vezetőedző, annak ellenére, hogy tizenegy gólt kaptak, elégedett volt a védekezéssel, ugyanakkor a támadásban akadtak komoly problémiák. 
– Abszolút reális az eredmény, de egyáltaln nem kell szégyenkeznünk ezért – emelte ki Vad Lajos.

Garda Krisztina szintén, hangsúlyozta, nincsen szégyenkezni valójuk, sőt, már az is egy előrelépés, hogy megteremtették maguknak a lehetőségeket a gólszerzéshez.

– Ennek a csapatnak a fele még nem játszott úgy Magyar Kupa elődöntőt, hogy érdemben is hozzá kellett volna tennie. Ettől függetlenül, azt gondolom, hogy használhattunk volna ki több emberelőnyt, de voltak jó védekezéseink és  szép támadásaink. 

Nem adtuk fel az utolsó pillanatig, ez most erre volt elég.

- A legutóbbi, Fradi elleni bajnoki óta nagyon jó úton járunk, de kell idő, hogy rutint szerezzenek a fiatalok. Tavaly elkezdődött az új csapat építése, meglepetés eredményekkel. Most kicsit nehezebben indultunk, és van még hullámzás, de bízom a folyamatos fejlődésben – mondta.

Ami pedig a szombati döntőt illeti, ott a másik ágról a BVSC-t legyőzőt UVSE volt a Fradi ellenfele. A finálé hihetetlen izgalmas végjátékot hozott, miután az Újpest az utolsó másodpercben döntetlenre, és ezzel együtt szétlövésre mentette a meccset. Aztán a büntetőpárbajban Benczur Márton csapata volt a jobb, így a lilák szerezték meg az aranyérmet és a kupát.

Ferencváros – DFVE 11–7 (3–2, 4–3, 2–2, 2–0)
FTC: Neszmély – Pőcze, Farkas, Gurisatti 3, Leimeter 3, Tóth-Csabai 2, Vályi 1. Csere: Kiss A. (kapus), Máté, Bonca, Kuna 2, Dömsödi, Felkai, Nagy. Vezetőedző: Gerendás György.
DFVE: Maczkó – Kardos L. 1, Szabó, Garda 4, Mahieu, Dobi, Horváth 1. Csere: Kardos D., Somogyvári 1, Pál, Jonkl. Vezetőedző: Vad Lajos. 
Gól emberelőnyből: 5/11, ill. 2/12.
Gól ötméteresből: 1/1, ill. 0/0.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában