Ez nem Andersen-mese

2023.11.09. 18:01

Szombaton nagyüzem a jégcsarnokban – ötven évet ünnepelnek

Ötvenéves a dunaújvárosi jégpálya, amely az évek során komoly fejlődésen ment keresztül. Mára már egy európai szinten is jó minőségi jégcsarnokká fejlődött. Egy olyan csarnokká, amely nagyon sok komoly nemzetközi eseményenek adott otthont. Hétvégén pedig egy ünnepnek.

Agárdy Csaba

Borsos Attila 2010-ből. Szombaton is korcsolyát fog húzni

Forrás: Mirkó István/Nemzeti Sport

Szombattól nagyüzem lesz a jégcsarnokban, a program végleges. Ezek szerint délelőtt fél tízkor kezdődnek az események az utánpótlás-csapatok mérkőzéseivel, majd jön az Angels női mérkőzése 14.45 órakor. 17 órakor kezdődik a gálamérkőzés, kialakult a két részt vevő csapat kerete. Ezek szerint a DAB 2013-as bajnokcsapata és az Andersen Liga válogatottja csap össze. Az Acélbikák történetük során hatszor voltak magyar bajnok, tizenegyszer pedig kupagyőztesek
Az Andersen All Star-csapatának összeállítása a következő lesz.
Kapusok: Garbacz Máté (Goodwill Pharma Szeged), Monostori Tamás (Lehel HC).

Hátvédek: Bányai Keve (Óbuda HA), Borbát Márk (Lehel HC), Horváth Alexander (Vasas), Láday Bence (UNI Győr ETO HC), Léhi Kristóf (DAB-ASP), Grigori Popov (Lehel HC), Vízi Ádám (Sportországi Cápák).
Csatárok: Almási Márk (UNI Győr ETO HC), Balogh Bence (Goodwill Pharma Szeged), Bánki Dávid (DAB-ASP), Bata Dániel (MAC Ikonok), Borbás Gergely (Worm Angels), Glofák Zsombor (Sportországi Cápák), Hamvai Szilárd (Worm Angels), Horváth Dávid (Worm Angels), Hrabák Mikes Milán (Óbuda HA), Mayer Zsolt (Vasas), Calvin Kaden Meuer (Goodwill Pharma Szeged), Strenk Olivér (DAB-ASP).

A DAB-Docler pedig az alábbi kerettel készül a gálára.
Kapusok: Sevela Péter, Pinczés Bendegúz.
Hátvédek: Erdélyi Tamás, Hegyi Ádám Zoltán, Huba Péter, Hüffner Adrián, Hruby Gellért, Léránt René, Heinrich Jabornik.
Csatárok: Azari Zsolt, Borsos Attila, Galanisz Nikandrosz, Kiss Ákos, Pavuk Attila, Peterdi Imre, Somogyi Balázs, Szappanos Dávid, Szepessy Máté, Virág Tamás.

Az eseménnyel kapcsolatban folytatódik a jótékonysági felhívásunk. Továbbra is várják azon szurkolók jelentkezését, akik szívesen hazavinnék a gálamérkőzésen jégre lépő játékosok mezeit. Egy örök emlék, egy feledhetetlen pillanat margójára, ráadásul megannyi aláírással is ellátható november 11-én. A választott mez ára 40 ezer forint és az eseményre létrehozott Facebook oldalon, a bejegyzésnél tett hozzászólásban várják a foglalásokat. 
Már elkelt többek között Ladányi Balázs, Peter Sevela, Azari Zsolt, Peterdi Imre, Gröschl Tamás és Sevela Péter meze, de még gazdára vár több legendás jégkorongozó relikviája. Mint például Galanisz Nikandroszé, Kiss Ákosé, vagy Pavuk Attiláé.
Mint a közleményben írják, az ebből befolyt összeggel a dunaújvárosi jégsportok közül a műkorcsolya újraélesztését szeretnék támogatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában